Türkiye’de de satılacak BYD Seal ile Tesla Model 3 kalkış yarışına girdi [Video]

23 Aralık 2023 10:50

2024 içerisinde Türkiye’de de satılacak tamamen elektrikli BYD Seal ile Türkiye satışı olası Tesla Model 3 kalkış yarışına girdi.

Türkiye’de şu an sadece elektrikli ATTO 3‘ün resmi satışını yapan BYD’nin resmi açıklamasına göre 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de de satılacak BYD Seal, Carwow YouTube kanalı tarafından 2024 içerisinde Türkiye’de satılması olası Tesla Model 3‘ün (Çift motor) karşısına çıkarıldı. Kalkış (Drag) ve hareket halinde mücadele ettirilen araçlar, gösterdikleri performans ile genel olarak birbirlerinden hiç de uzak olmadıklarını gösterdi. Yarışa alınan Seal modeli “530 beygir güç ve 670 Nm tork” sunarken, Model 3 ise “490 beygir güç ve 490 Nm tork” getiriyor. Fren testinde Model 3’ün önünde kalmayı başaran Seal, kendisine baktırmayı bilen tasarımının etkisiyle satıldığı birçok pazarda öne çıkıyor ve Türkiye’de de ses getirmesi beklenen elektrikliler arasında yer alıyor. ATTO 3’ü şu an 1.6 milyon TL’ye satan BTD’nin Seal için Türkiye’de isteyeceği fiyat ise henüz bilinmiyor.

BYD dün de Macaristan’ın güneyindeki Szeged kentinde elektrikli araç ve batarya üretimi için yeni bir fabrika kuracağını duyurdu. BYD’nin Macaristan’da halihazırda bir otobüs fabrikası da bulunuyordu ve ikinci fabrika ses getirdi. Şirketin Macaristan’da üreteceği araçlar, Avrupa otomobil pazarındaki pazar payını artırma açısından büyük önem arz ediyor, o fabrikada üretilen araçların Türkiye gibi pazarlara da getirilmesi bekleniyor. İleride Türkiye’de de bir fabrika kurma ihtimali olan BYD (Build Your Dreams), 2023’ün ilk yarısı özelinde Tesla’yı geride bırakarak en çok elektrikli otomobil satan firma olmuştu. Şirketin ilk yarıda 1,2 milyon kadar elektrikli araç satışı yaptığı, ikinci sıradaki Tesla’nın ise 888 bin civarında kaldığı aktarılmıştı. Elektrikli otomobil pazarında uzun zamandır yer alan BMW’nin yaklaşık 220 bin araç ile üçüncü sırada yer aldığı liderlik listesinde, Çinli GAC Aion yaklaşık 212 bin araç ile dördüncü sırada, bir başka Alman devi Volkswagen ise 209 bin araç ile beşinci sırada yer alıyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En son firmanın kasım ayında 170 binden fazla elektrikli araç satışı yaptığı ve bunun şirket için yeni bir satış rekoru olduğu duyurulmuştu. Şirket ekim ayında ise 165 bin elektrikli satışı gerçekleştirmişti. Hibrit araçlar ile beraber kasım ayını 301 binden fazla araç satışı ile kapatan dev firma, geçtiğimiz günlerde öğrendiğimiz kadarıylaysa 2023’ün üçüncü çeyreği toplamında pazar payını yüzde 17’ye çıkardı. Tamamen elektrikli otomobil pazarı için verilen bu veride Tesla’nın da pazar payı yüzde 17’de yer alıyor, BYD’nin üçüncü çeyrekte eşitlendiği en büyük rakibini dördüncü çeyrekte hatırı sayılır bir farkla geçeceği düşünülüyor.

BYD Seal ve Tesla Model 3 yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş