Türkiye’de de satılması olası Vivo Watch 2 akıllı saat tanıtıldı

23 Aralık 2021 09:41

Türkiye’de de satılması olası Vivo Watch 2 akıllı saat için geçtiğimiz hafta tasarım sızmıştı. Bugün ise resmi duyuru yapıldı.

Türkiye’de resmi olarak yer alan hatta Türkiye’de telefon fabrikası bulunan isimlerden Vivo, pazara sunduğu ilk akıllı saat Vivo Watch’ın yenisi Vivo Watch 2 ile karşımızda yer alıyor.

İki farklı renkte lanse edilen yuvarlak tasarımlı yeni akıllı saat, teknik olarak baktığımız zaman 515 mAh piliyle 7 günlük pil ömrü getiriyor. E-SIM desteği olan ve 7 günlük pil ömrünü e-SIM aktif edildiği zaman sunan ürün, bu özellik kapatılırsa 14 güne kadar dayanıyor.

E-SIM desteği sayesinde telefonlardan bağımsız olarak telefon görüşmesi sunan yeni akıllı saat, her kalemde aktivite takibi yapabiliyor ve nabız ölçebiliyor. Su geçirmeyen Watch 2, gelişmiş uyku takibini de eksik etmiyor. Paslanmaz çelik gövdesi bulunan model, silikon ya da deri kayışlar ile elde edilebiliyor.

Tek olarak sadece 46 mm gövde boyutu sunulan cihaz, 1,39 inç AMOLED ekran üstüne kuruluyor ve SpO2 ölçümünü de beraberinde getiriyor.  Yaklaşık olarak 204 dolarlık bir satış fiyatı olan Vivo Watch 2 akıllı saat, yukarıda da dediğimiz gibi ileride, 2022’nin ilk yarısında Türkiye pazarına da gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vivo Watch 2 öncesinde firma olası iPhone 14 tasarımını göstermesi ile gündemimize gelmişti

iPhone 14 ailesinde bildiğimiz kadarıyla 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max modelleri yer alacak. Yeni yılda mevcut mini’nin yerini Pro olmayan standart “Max” alacak. 2022 iPhone’lar iki adet 6,08 inç ve 2 adet 6,68 inç ekranlı modellerden oluşacak.

iPhone 14’leri kısa süre önce gündeme getiren ise Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Vivo tarafından OriginOS 2.0 Android arayüzü için hazırlanan aşağıdaki görsel olmuştu. Burada direkt olarak iPhone 12 / iPhone 13 serinin kullandığı gövdede ekran delikli bir telefon gösterilmişti.

İşte bu telefon direkt olarak iPhone 14 tasarımını gözler önüne seriyor olabilir. Burada halen yüzde 100 kesin konuşamıyoruz ancak sağlam kaynaklar iPhone 14’lerin çentiği ortadan kaldıracağını belirtiyor. Söylendiği kadarıyla yeni telefonlarda Face ID’ye gücünü veren TrueDepth kamera sisteminin sensörleri ekranın altında olacak, selfie kamerası ise bir ekran deliğine konulacak.

Bu tasarım çentiği sevmeyenleri memnun edecek izlenimi oluşturuyor ve şimdiden bu tarzda yorumlar geliyor. Tasarım değişmiyor diye iPhone X’dan bu yana telefon değiştirmeyen iPhone kullanıcıları, iPhone 14’lere ciddi anlamda akın edebilir. Ancak bunu sadece yurt dışı için söylediğimizi belirtelim. Türkiye’de iPhone’lar artık 13.999 TL gibi çok yüksek bir seviyeden başlıyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş