Türkiye’de de sunulan MG HS makyajlandı; işte öne çıkan değişimler

21 Nisan 2023 12:51

Özellikle dış tasarım dinamiklerindeki geçişi fazlasıyla hissedilen yeni MG HS, kademeli olarak bu yıl içerisinde yollara çıkacak.

Şanghay Otomobil Fuarı kapsamınsa elektrikli Roadster modeli Cyberster’in seri üretim versiyonunu göstererek ilgimizi çekmeyi başaran MG, yükselen nabızları hemen düşürmek istemiyor. Markanın amiral gemisi konumunda olan ve Türkiye’de de gerek hibrit gerekse benzinli versiyonlarıyla satışa sunulan HS ailesi, bu yıl makyajlı olarak yola devam edecek. Özellikle dış tasarım noktasında hissedilir değişimlerle güncellenen MG HS ailesinde yeni gövde renkleri ve jant tasarımları da genel karakteri bir katman yukarı taşıma adına güncellenen noktalar arasında yer alacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yenilenen MG HS hakkında bilmeniz gerekenler

Makyajla birlikte sakin karakteri nispeten daha agresif bir yapıya bürünen HS’te tamamen yenilenen LED ışıklandırmalar bu karakterin en önemli elemanları arasında. Ön bölümde revize edilen tamponlar ve ızgara çerçeveleri de kolaylıkla fark ediliyor. Modelin arka tarafında da yine LED stop grubu, tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışlarının değişimdeki belirleyici etmenler olduğunu söylemek mümkün. Ailenin en üst paketindeki 18 inçlik jant seti de tasarımı destekleyecek.


HS’in kokpit tarafında ise çok radikal diyebileceğimiz değişimlere gidilmediğiniz söylemek mümkün. 10,1 inçlik multimedya ekran ve 12,3 inçlik dijital sürücü panelinin aynı şekilde devam ettiği yaşam alanında, paneller için kullanım ve akıcılık noktasında iyileştirmelere gidildiği detayı dikkat çekiyor. Modelde MG Pilot adı altında sürüş destek asistanları da oldukça zengin şekilde karşımızda olacak. Yaya ve bisikletli algılayan otonom acil frenleme, şeritte tutta asistanı, kör nokta uyarısı, akıllı uzun far asistanı ve arka çapraz trafik uyarısı gibi destekler farklı sürüş dinamiklerinde kullanıcılara destek sağlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HS’in kaputunun altında ise herhangi bir değişim olmayacak. Benzinli versiyonda 1,5 litrelik motor 162 PS güçle yola devam ederken, şarj edilebilir hibrit seçenek ise 358 PS güç ve 51 kilometrelik saf elektrikli sürüş menzili kombinasyonuyla listelerde var olacak. Birleşik Krallık merkezli olarak siparişleri başlayan ürün gamının başlangıç fiyatı 23.495 sterlin olarak açıklandı. Bu da makyaj öncesine göre markanın herhangi bir zam yapmadığı anlamına geliyor.
Paylaş