Türkiye’de de yer alan Oppo’nun ön kamerası gövdeye gizlenen yeni akıllı telefonu sızdırıldı

31 Ocak 2019 19:45

Türkiye pazarında aktif olarak yer alan firmalardan Oppo, yeni akıllı telefon modeliyle gündeme geldi. Oppo F11 isimli model dikkat çekiyor.

Find X modeliyle 2018’de büyük ses getiren Oppo, sık sık aşağıda detaylandırdığımız 10x kamera sistemine sahip olacak F19 modeliyle gündeme geliyor. Şimdi ise firmanın F11 modeli gündemde bulunuyor. İlk kez sızdırılan telefon, sevindirici şekilde bir ekran çentiğine sahip değil. Ön kamerası Vivo NEX S gibi gövdeden çıkan telefon, parmak izi sensörünü arkasında taşıyor. Çerçevelerinin oldukça ince olduğu görülen Oppo F11, arkasında çiftli kamera sistemi taşıyor. Şimdilik bunlar haricinde teknik olarak hiçbir detay taşımayan telefon, işletim sistemi tarafında Android Pie üzerine kuruluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Oppo 10x zoom teknolojisi çok merak ediliyor

Hatırlamak adına bu kamera teknolojisi sayesinde akıllı telefonlarda 10x zoom (10 kat kayıpsız yakınlaştırma) dönemi başlıyor. Bu yeni sistem firmanın MWC 2017 kapsamında duyurulan “5x Precision Optical Zoom” teknolojisi üzerine kuruluyor. Geliştirilen bu teknoloji, çiftli kurulum ile 5 kat optik yakınlaştırma getiriyor. Yatay konumda yerleştirilen lens kombinasyonuna ışığı prizma ile aktaran şirket, burada periskop’lardan ilham alınan bir tasarım kullanıyor. Benzer şekilde çalışan yeni altyapıda kişilere 15.9 – 159 mm aralığını sunan firma, böylelikle geniş açı ile zoom yeteneğini bir araya getiriyor. Kişilere geniş bir çekim esnekliği getiren 10x zoom teknolojisi, çift görüntü sabitleme sistemiyle 10x çekimleri oldukça keskin şekilde yakalayabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Indieogogo üzerinden satışa açılan Meizu Zero

Paylaş