Türkiye’deki iPhone kullanıcıları acil durum uyarısı ile korktu

24 Temmuz 2021 10:20

Yaklaşık 20 dakika önce Türkiye’deki bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarısı (Test Alert Notification) geldi.

Bu mesajda direkt olarak “Evde kal Turkiye‘”ibaresi yer alıyordu. Art arda üç tane gelen bu bildirim elbette birçok kişiyi korkuttu. Henüz bu Acil Durum Uyarısı için resmi bir açıklama gelmedi ancak bu sadece özelliğin kullanımı için bir testti. Bu özellik hakkında Apple’ın açıklaması şöyle:

“iPhone ve Apple Watch’unuzda acil durum, hükümet ve kamu güvenliği uyarıları alabilirsiniz. Acil bir durumda şunlarla karşılaşabilirsiniz:

  • -Ülke veya bölgenizdeki hükümet tarafından yayınlanan uyarılar
  • -Güvenlik veya yaşamla ilgili yakın tehdit içeren durumlara ilişkin uyarılar
  • -Olağanüstü iklim koşullarına ilişkin uyarılar
  • -AMBER uyarıları (America’s Missing: Broadcast Emergency Response)
  • -Kamu Güvenliği Uyarıları”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Güncelleme: Konu hakkında Vodafone resmi bir açıklama yaptı:

Twitter’dan açıklama yapan Vodafone Türkiye, sadece kendi müşterilerini ilgilendiriyor gibi görünen durum hakkında şunları yazdı:

“24 Temmuz 2021 Cumartesi sabah saatlerinde bazı iPhone kullanıcılarının telefonlarına Acil Durum Uyarıları kapsamında “Evde Kal Türkiye” bildiriminin iletildiği tespit edilmiştir.

Konun teknik ekiplerimiz tarafından araştırılmaktadır. Yaşanan aksaklık ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.”

iPhone kullanıcıları Acil Durum Uyarısı (Test Alert Notification) bildirimlerini kapatabilirsiniz

Bunun için iPhone ayarlarından Bildirimler’e gelin ve sayfanın en altındaki Test Alert Notification seçeneğini iptal edin. Ancak bunu yapmanızı çok da tavsiye etmiyoruz. Bu sistem sayesinde özellikle yaklaşan çok büyük hava olayları hakkında resmi makamlardan önemli bilgilendirmeler alabilirsiniz.

Bu sistemin yurt dışında da birçok ülke tarafından aktif olarak kullanıldığını belirtelim. Burada Türkiye’ye özel bir durum bulunmuyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş