Twitter, TweetDeck’i yeniledi ve paralı yaptı

04 Temmuz 2023 08:43

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter için çok tepki çeken sınırlamalar duyurmuştu. Bu yüzden TweetDeck de bozulmuştu.

Kaçıranlar için Elon Musk 1 Temmuz tarihinde kişisel Twitter hesabından tam olarak şunları yazdı: “Aşırı düzeyde veri kazıma ve sistem manipülasyonunu önlemek için aşağıdaki “geçici” limitleri uyguladık:

– Doğrulanmış hesaplar günde 6.000 gönderi (İleride 10.000 olacak),
– Doğrulanmamış hesaplar günde 600 gönderi (İleride 1.000 olacak),
– Yeni açılan doğrulanmamış hesaplar ise günde 300 gönderi (İleride 500 olacak) okumakla sınırlıdır.”

Elon Musk, önce çok sayıda kişinin karşısına çıkan “Kullanım limiti aşıldı” uyarısı ile ses getiren adımıyla özellikle LLM’lerin yani ChatGPT gibi sistemlerin temelinde yer alan büyük dil modellerinin eğitimi için Twitter verilerinin kullanılmasını engellemeye çalışıyor ancak bu durum şu an hiç hoş karşılanmıyor. “Geçici” limitlerin ne kadar için “geçerli” olduğunu halen net olarak açıklamayan Musk, kullanıcıları kızdırmayı sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çünkü yapılan değişiklik sonrasında Mac için Twitter uygulaması yanında web temelli çalışan resmi hizmet TweetDeck’de de ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı. Çok sayıda profesyonelin olmazsa olmazı arasında yer alan TweetDeck, limit geçilmemiş olmasına rağmen açıldığı zaman çoğu kişide (Ücretli “Blue” boneleri dahil) boş sayfalar gösteriyor ve bu durum yüzünden Musk’a nefret kusan kişilerin sayısını hızla artırmıştı. Şimdi ise beklenmedik bir adım atan şirket, dün gece yenilenmiş ya da güncellenmiş TweetDeck’i kullanıma sundu. Biraz daha modernleştirilen yeni TweetDeck, maalesef artık sadece 30 gün boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek. 30 gün sonra servise erişim sağlamak için Türkiye’de de açık olan ücretli “Blue” aboneliğini satın almak gerekecek. Hizmet daha önce tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyordu.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş