Twitter, ücretsiz verilmiş mavi onay rozetlerini kaldıracak

13 Aralık 2022 15:28

İçerisinde mavi onay rozeti yer alan Twitter Blue aboneliği, dün akşam tekrar kullanıma sunuldu. Yeni dönemde rozet için tek standart bu olacak.

Twitter Blue aboneliği, kaçıranlar için Apple’ın yüzde 30 komisyon kesintisi nedeniyle iOS cihazlardan aylık 11 dolara, şirketin internet sitesinden ise aylık 8 dolara satın alınabilir hale geldi. Aboneliği alanlar artık bir hesap incelemesi (Telefon onayı da şart) sonrasında verilecek mavi onay rozetine ek olarak yakında daha az reklam görecek, platformda daha çok öne çıkacak ve daha uzun video paylaşabilecek. Abone olanlar şu an Tweet düzenleme imkanına kavuşuyor, okuyucu modunu kullanabiliyor ve platforma 1080P video yükleyebiliyor.

Peki eski onaylı hesaplar ne olacak? Şu an Elon Musk öncesinde mavi onay rozeti almaya hak kazanan, bu rozet kendisine ücretsiz olarak Twitter tarafından verilen kişilerde şöyle bir ibare yer alıyor: “Bu, eski bir onaylanmış hesap. Dikkate değer olabilir veya olmayabilir.” İşte bu hesaplar Elon Musk’ın açıklamasına göre önümüzdeki aylarda mavi onay rozetini kaybedecek. Bunların “doğru şekilde” verilmediğini belirten Musk, mavi onay rozeti isteyen herkesten net olarak para almak istiyor, özetle rozeti bir gösteriş objesi haline getiriyor. Bu arada artık şirketler için de sarı renkli bir onay rozeti bulunuyor.

Bugün konuyla alakalı bir açıklama yapan Elon Musk, 2023’te reklamları tamamen ortadan kaldıracak daha pahalı bir Blue paketinin geleceğini de açıklamıştı. Bu üst seviye pakette başka imkanların olması da bekleniyor ancak Musk halen bu konuda bir bilgi vermiyor.

Twitter Blue, maalesef halen sadece ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere ve Yeni Zelanda‘da kullanıma sunuluyor. Twitter, Blue aboneliğinin daha sonra diğer ülkelere de geleceğini belirtiyor ancak bu ülkelerin hangisi olacağı ya da hangi ülkelerin seçildiği konusunda bilgi vermiyor. Elon Musk, daha önce yaptığı bir açıklama kapsamında Blue aboneliğinin fiyatı için “ülkelere özel yerel fiyatlandırma yapılacak” demişti.

Twitter Blue yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş