Üçüncü parti Twitter uygulamalarında sorun yaşanıyor

13 Ocak 2023 21:07

Elon Musk sonrasında Twitter platformunda önemli değişiklikler oluyor. Bunlardan birisi daha masada olabilir.

Bunu diyoruz çünkü sabah saatlerinden bu yana Tweetbot, Twitteriffic ve fazlası birçok üçüncü parti Twitter uygulamasında sorun yaşanıyor. Başta Twitter’daki API üzerinde yapılan değişiklikten kaynaklanan bir sorun olduğu düşünülüyordu. Ancak problemler çok uzun zamandır garip şekilde çözülmedi, bu konuda bir açıklama da yapılmadı. Bu yüzden son aşamada artık Twitter’ın API merkezli değişikliği kasıtlı olarak yapmış olabileceği düşünülmeye başlandı. Bu henüz bir “iddia” ancak Elon Musk’ın isteğiyle üçüncü parti Twitter uygulamalarına kilit vurulmuş olabilir. Bu konuda şimdiye kadar sessiz kalan Musk, sadece ana Twitter uygulamasının kullanılmasını istiyor gibi görünüyor. Eğer gerçekse sessiz sedasız bir API temelli engelleme sektörde büyük tepki çekebilir.

Bundan önce platform ile alakalı ilginç bir haber gündeme gelmişti. Geçtiğimiz aylarda CEO Elon Musk bir duyuru yaparak yıllardır hesabına giriş yapmayan ve Tweet atmayan 1,5 milyar platform kullanıcının hesabı silinmeye başlanacak dedi. Temel olarak kullanılmayan hesapların kullanıcı adlarını boşa çıkarmaya başlayacaklarını duyuran Musk, bunun üzerinden para kazanmanın yolunu bulmuş gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çünkü The New York Times’ın yeni haberine göre şirket, gelirlerini artırmanın farklı bir yolu olarak kullanıcı adlarını satmayı düşünüyor. Haber, Twitter’ın boşa çıkan kullanıcı adları için teklif verilebilecek çevrimiçi açık artırmalar düzenlemeyi düşündüğünü ve bu konuda çalışmalar yaptığını aktarıyor. Twitter henüz bu konuda bir açıklama yapmıyor ancak belirli kullanıcı adları için yüksek paraların verilebileceği düşünülüyor.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası

Paylaş