Üretime veda sinyalleri; Mercedes cephesinde A-Serisi ve B-Serisi için yolun sonu göründü

27 Haziran 2022 23:00

Yerel basın tarafında gündeme getirilen detaylarda Mercedes A-Serisi ve B-Serisi için üretime veda için tarih belirlendiği ifade ediliyor.

Otomobil dünyasında elektrik gücü üzerinden yeni bir döneme girilirken, markaların ürün gamlarında da dönüşüme paralel değişimler birbirini izliyor. Markalarla özdeşleşmiş modellerin bile bu çerçevede üretimlerine veda edildiğine şahit olduğumuz şu günler, bazı isimlerin de kaderinin belirlendiği takvim olarak kayıtlara geçecek. Son olarak Ford cephesinin dikkat çeken Focus kararının ardından, benzer bir gelişme de Mercedes üzerinden gündeme geldi. EQ alt markasıyla tamamen yeni bir ürün gamı oluşturmaya devam eden Mercedes’in gerek finansman yaratmak gerekse daha fazla kârlılık getirecek modellere yönelmek adına A-Serisi ve B-Serisi’ne veda etmeye hazırlandığı ifade edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alman basını; Mercedes, A-Serisi ve B-Serisi için takvimi belirledi

Doğrudan Almanya merkezli önemli kaynaklarca servis edilen detaylara baktığımızda, marka içerisinde kompakt sınıfta yer alan bu iki model için takvimin belirlendiği bilgisine yer verildiğini görüyoruz. Eğer gündeme getirilen detaylar resmiyete kavuşursa, A-Serisi ve B-Serisi modelleri 2025 yılından itibaren üretim bandına veda edecek. Bu da günümüzde satışta olan versiyonların son jenerasyon niteliğinde kalarak herhangi bir makyaj veya geliştirme almayacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte Mercedes cephesi, kompakt segment ile bağlarını tamamen koparmayı düşünmüyor. CLA, GLA ve GLB gibi modellerin yeni dönemde de ürün gamında kendisine yer bulması büyük oranda kesinlik kazanmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş