Vivo NEX ailesinin gövdeden çıkan ilginç ön kamera sistemine yakından bakış

25 Haziran 2018 19:45

Geçtiğimiz hafta içerisinde NEX S ve NEX A modellerini lanse eden Vivo, bu modellerde gövdeye gizlenen devrimsel bir kamera sistemi kullanıyor. Peki bu ilginç sistem tam olarak nasıl çalışıyor?

Vivo NEX ailesi, her açıdan oldukça büyük beğeni topluyor. Özellikle bahsettiğimiz gövdelerinden çıkan kamera sistemi dikkat çeken telefonlar, burada büyük fark yaratıyorlar. Biliyorsunuz modern akıllı telefonların içerisinde hareketli parça yer almıyor. Bu sayede düşmelerde zarar görmeyen modeller, uzun süre görev yapabiliyor. Bu süreci hareketli kamera sistemiyle değiştiren Vivo, burada gerçekten ilginç bir sistem kurmuş görünüyor. MyFixGuide tarafından parçalarına ayrılan telefon, görüldüğü kadarıyla içerisinde ufak bir step motor taşıyor. Kamera modülüne ufak bir parça ile bağlanan bu motor, kamerayı yazılımsal komut ile hızlıca dışarıya çıkartıp içeriye alabiliyor. Burada bir ufak bir yay kullandığı da görülen firma, bu yay ile kameranın kendiliğinden dışarı çıkması önlüyor gibi duruyor. Aşağıdaki GIF’te çalışma süreci açıkça görülen modül, gerçekten şaşırtıcı bir detayı oluşturuyor. Buna benzer bir yapıyı detaylarına burada ulaşabileceğiniz Oppo Find X de kullanıyor. Bu arada bu sistemler sektörün geleceğini oluşturmuyor. Firmalar şu an çentikten kaçmak için bunu kullanıyor. Gelecekte ise tüm donanımların ekranın altında yer alması hedefleniyor.

Vivo NEX S ve NEX A’nın diğer detaylarına bakarsak

Ortak olarak aynı tasarım ile karşımıza çıkan Vivo NEX S ve NEX A, inanılmaz ince çerçeveler üzerine kuruluyor. Burada yüzde 91,24 ekran gövde oranına ulaşan telefonlar, bünyelerinde bir ekran çentiği de barındırmıyor. Yukarıda da dediğimiz gibi ön kameraları gövdelerinin üzerinden çıkan telefonlar, bu sayede gerçekten istenen çerçevesiz yapıyı karşımıza çıkıyor. Teknik tarafta NEX S, 6,59 inç Super AMOLED 2316 x 1080 piksel 19.3:9 ekran üzerine kuruluyor. Gücünü Snapdragon 845 işlemci ve 8 GB RAM‘den alan telefon, 128 GB ya da 256 GB dahili depolama ile elde edilebiliyor. Ekrana entegre parmak izi okuyucusuyla gelen model, 4.000 mAh bir pile sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vivo NEX A ise gücünü Snapdragon 710 işlemci ile 6 GB RAM‘den alıyor. 128 GB dahili depolaması bulunan model, 6,59 inç Full HD+ Super AMOLED ekran ile karşımıza çıkıyor. Parmak izi sensörü ekranda değil arkasında olan model, yine 4.000 mAh pile sahip. Gövdelerinden çıkan F2.0 ön kamerası 8 megapiksel çözünürlükte olan telefonlar, arkalarında ise 12 megapiksel F1.8 ile 5 megapiksel F2.4 kameralar barındırıyor. Burada Sony sensör kullanan Vivo, 5 megapiksel kamerada optik görüntü sabitleme de sunuyor. Screen SoundCasting Technology teknolojisiyle sesi Xiaomi Mi Mix gibi ekrandan üreten yani ayrı bir ahizeye ihtiyaç duymayan telefonlar, iki farklı renkte elde edilebiliyor.

İlgili Video

Asus’un çok güçlü oyun telefonu

 

Paylaş