Volkswagen CEO’su, elektrikli otomobil fiyatlarında indirim beklentilerine cevap verdi

01 Şubat 2023 13:29

Çiçeği burnunda Volkswagen CEO’su Oliver Blume, Tesla ve Ford tarafından devreye alınan fiyat indirimlerine sıcak bakmıyor.

Elektrikli otomobil piyasayasında yeni yılla birlikte şu sıralar en çok konuşulan detayların başında Tesla üzerinden gündeme gelen indirim adımı var. Elon Musk ve ekibinin aldığı beklenmedik bir karar ile Model 3 ve Model Y gibi giriş seviyesi modeller için devreye aldığı 13.000 doları bulan indirim hamlesi küresel bazda ilgi odağı oldu. Tesla’nın ateşlediği fitilin ardından gözlerin çevrildiği karşı hamlelerden ilki Ford cephesinden geldi. Kısa süre önce CEO Jim Farley tarafından duyurulan detaylarda, Mustang Mach-E’nin üretim kapasitesini önemli oranda artırma kararı aldıklarını duyuran Farley, buna paralel olarak versiyonlara göre değişmekle birlikte yaklaşık altı bin dolarlık fiyat indirimlerinin de kullanıcıları beklediğini ifade etmişti. Tüm bu gelişmeler tüketici tarafında olumlu karşılanırken, Volkswagen CEO’su Oliver Blume ise görünüşe göre farklı düşünüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen cephesinde indirim olmayacak

Konuyla alakalı Almanya merkezli Frankfurter Allgemeine‘e açıklamalarda bulunan Blume, fiyat konusunda çok net bir tavır içerisinde olduklarını ifade etti. Bu noktada şirketin fiyatlandırmada bir değişime gitmeyle alakalı gündemi olmadığını söyleyen Blume; “Fiyatlandırma konusunda çok önceden belirlenmiş net bir yaklaşımımız var. Açıkçasını söylemek gerekirse de buna güveniyoruz. Ürünlerimizin, markalarımızın gücüne güveniyoruz. Fiyatlarını yukarı veya aşağı yönde değiştiren kim olursa olsun, markanın güvenilirliğini kaybedeceğine inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlgili video

ID.3 üretimi

Paylaş