Volkswagen Golf ailesi için manuel vites tarih olabilir

16 Haziran 2023 17:10

Almanya merkezli dev üretici uyarıyı şimdiden yapıyor. Önümüzdeki dönemde Volkswagen Golf serisi için manuel vites tarih olabilir.

Kaynaklar, masadaki “Euro 7” düzenlemelerinin mevcut haliyle onaylanması halinde, performans odaklı Golf GTI ve Golf R modelleri de dahil olmak üzere Volkswagen Golf serisinin manuel şanzıman seçeneğini kaybedeceğini aktardı. Autocar’a konuşan Volkswagen Teknik Geliştirme Başkanı Kai Grunitz, açık olarak “Golf’ün yeni neslinde manuel vitesli bir araç olmayacak” dedi ancak bu henüz yüzde 100 kesinleşmemiş değil. İddiaya göre bu konu hala onaylanmayı bekliyor, ancak şirket her iki durumda da hazırlıklı olmak istiyor. Bu durum aslında çok büyük bir sürpriz olmuyor çünkü birçok sürücü artık manuel bir otomobil satın almak istemiyor. Burada üzücü kısım özellikle Golf GTI ve Golf tarafında oluyor, bu performanslı araçları manuel kullanmak isteyen çok sayıda sürücü bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şu an Türkiye’de satılan en ucuz Golf modelinde manuel vites bulunuyor, bu araç için listelenen fiyat tam 913 bin TL seviyesinde yer alıyor. Aracı otomatik DSG şanzıman ile almak isteyenlerin ise 16 Haziran itibarıyla 1 milyon TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Günümüzde sadece Volkswagen değil birçok başka firma manuel vitesi geride bırakmayı değerlendirirken, Toyota ise detaylarına burada yer verdiğimiz çalışması ile elektrikli otomobillere manuel vites getirmek istiyor. Daha önce de söylediğimiz gibi bu plan yani sahte manuel vites çalışması şimdilik iyi geri dönüşler almıyor.

Volkswagen Golf gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş