Volkswagen ID Buzz satış noktalarına gelmeden tükendi

18 Ağustos 2022 22:05

2022 model yıllı olarak tüm üretim versiyonları siparişle tükenen Volkswagen ID Buzz, markanın da beklentisini aşmış durumda.

Geçtiğimiz mart ayında tanıtımı gerçekleştirilen Volkswagen ID Buzz için, sık sık “Yeni nesil ürün gamının en çok beklenen modeli.” cümlesini kuruyoruz. Lanse edilmesiyle birlikte ilginin de odağına oturan retro genli bu özel karakter için meraklılarının biraz daha beklemesi gerekecek gibi görünüyor. Yaklaşık üç aydır fiyat detaylarıyla gündemimizde olan model için geçtiğimiz ay tedarik problemleri nedeniyle üretime ara vermek zorunda kalan Volkswagen, yaptığı yeni açıklamayla kısıtlı adetler sebebiyle Avrupa’da bu yıl üretilecek olan tüm araçların satıldığını duyurdu. Bu yıl içerisinde 15.000 adet üretilmesi planlanan Buzz için önümüzdeki yıl 60.000 adedi bulacak bir üretim hazırlığı var. 2024 yılında ise üretim adedinin 130.000’i bulması bekleniyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen ID Buzz siparişlerinde Norveç öne çıkıyor

Marka tarafından paylaşılan detaylara baktığımızda, 15.000 adetlik ilk üretim kotasında en fazla Norveçli kullanıcıların pay sahibi olduğunu görüyoruz. 3.400 adetlik siparişin verildiği Kuzey Avrupa ülkesini 2.500 adetle Almanya izliyor. Holland ve Belçika da listede en fazla kotayı alanlar arasında. Birleşik Krallık gibi diğer Avrupa bölgelerine 2023 model yılıyla giriş yapacak olan ID Buzz’ın Türkiye’ye ise 2024 yılı içerisinde gelme ihtimali bulunuyor. Almanya’nın Hannover kentinde yer alan tesislerde üretimi gerçekleştirilen modele olan ilgi Volkswagen’i de memnun etmiş durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ürün gamının yurt dışı fiyatları

Almanya’da Pro versiyonu üzerinden 64.581 eurodan satışa sunulan ID Buzz, yerel teşviklerle birlikte 56.606 euroya kadar gerileyebiliyor. Ticari versiyon olan Cargo cephesinde ise fiyatlar 45.740 eurodan başlıyor. Volkswagen, ID Buzz ürün gamını kiralama yöntemiyle de meraklılarıyla buluşturuyor. Cargo için 661 euro, binek Pro versiyonu içinse 693 euroluk aylık ödeme ile 36 ay ve yıllık 10.000 kilometre koşulunda bu araçları kullanmak mümkün.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paylaş