Western Digital, Xbox Series X / S için harici depolama çözümleri tanıttı

06 Haziran 2023 16:46

Western Digital, bugün daha önce sızıntıları yapılan ürünleri görücüye çıkarttı ve Xbox Series X / S için harici depolama çözümleri tanıttı.

Xbox Series X ve Series S oyun konsolları için hazırlanan Microsoft lisansına sahip Western Digital imzalı harici depolama çözümleri, 512 GB ve 1 TB olmak üzere iki farklı versiyona sahip. Kişilerin yurt dışında 512 GB sürüm için 80 dolar, 1 TB sürüm içine 150 dolar vermesi gerekiyor, bu ürünler yeni nesil Xbox oyun konsollarının arkasındaki özel porta takılıyor ve hemen kullanıma hazır hale geliyor. Yukarıda görebileceğiniz üzere oldukça ufak yapıda olan depolama birimleri, Series X ve Series S için şimdiye kadar sadece Seagate tarafından sunulan 512 GB (90 dolar) ve 1 TB’lık (150 dolar) depolama birimlerine fiyat konusunda fark atamıyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Evet, WD’nin 512 GB’lık modeli 10 dolar kadar daha ucuz ancak 1 TB’ta bir fark karşımıza çıkmıyor. Tek rakip PlayStation 5’in dahili depolama alanı ise standart yapıdaki M.2 SSD’ler ile rahatlıkla artırılabiliyor. Burada PS5’e uyması için yüksek performans bir M.2 SSD seçmek gerekiyor ancak fiyatlar yine de Xbox’lar için hazırlananlardan daha ucuz oluyor. Western Digital imzalı harici depolama çözümlerinin Türkiye’de de satılmasını bekliyoruz ancak henüz bu konuda bir fiyat bilgisi elimizde yer almıyor.

Western Digital ve Xbox depolama çözümleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş