WhatsApp, “anlık görüntülü mesaj” altyapısı için sohbet dışı paylaşım desteği getiriyor

26 Nisan 2024 17:01

En çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi olmayı sürdüren WhatsApp, “anlık görüntülü mesaj” için paylaşım desteği getiriyor.

WABetaInfo tarafından beta sürümlerde görülen bu yeni özellik sayesinde kişiler, “anlık görüntülü mesaj” sisteminde kaydettikleri 60 saniyeye kadar uzayabilen videoları başkalarıyla rahatlıkla paylaşabilecek (Şu an buna izin yok). Ortaya çıktığı kadarıyla paylaşılan videoların yanına sayfanın altında görebileceğiniz “çift ok” simgesi eklenecek, bu simgeye basıldığı zaman kaydedilen kısa video diğer arkadaşlara kolaylıkla gönderilebilecek. Anlık görüntülü mesaj sistemi hakkında firmadan gelen resmi açıklama şöyle olmuştu:“WhatsApp’taki sesli mesajlar, sesinizi paylaşmanın hızlı ve güvenli bir yolunu sunarak insanların iletişim kurma şeklini değiştirdi. Yeni anlık görüntülü mesajlar ile bu özelliği geliştirmekten heyecan duyuyoruz. Artık sohbetten ayrılmadan kısa kişisel videolar kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz. Görüntülü mesajlar, 60 saniye içinde söylemek ve göstermek istediklerinizi kaydedip sohbetlere yanıt vermenin gerçek zamanlı bir yoludur. Bu özelliğin; birine mutlu yıllar dilemek, bir şakaya gülmek ya da iyi haberler getirmek gibi durumlarda, önemli anları videodan gelen tüm duygularla birlikte paylaşmanın eğlenceli bir yolu olacağını düşünüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülü mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar basittir. Video moduna geçmek için dokunun ve videoyu kaydetmek için basılı tutun. Kilitlemek ve videoyu basılı tutmadan kaydetmek için yukarı kaydırmanız da mümkündür. Sohbette açılan videolar otomatik olarak sessiz oynatılır ve videoya dokunulduğunda ses açılır. Görüntülü mesajlar, mesajlarınızın güvende tutulması için uçtan uca şifrelemeyle korunur.”

WhatsApp yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

Paylaş