WhatsApp bir anket özelliği üzerinde çalışıyor

04 Eylül 2022 10:42

WhatsApp, yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Bu sefer bir anket özelliği bulunmuş ve gündemde ses getirmiş durumda.

WhatsApp, WABetaInfo tarafından bulunduğu kadarıyla yakında belirli kullanıcılara resmi “WhatsApp Surveys” hesabı üzerinden farklı anketler göndermeye başlayabilir. Firmanın bunu platformu daha iyi hale getirmek, yeni değişiklikler hakkında fikir ve geri dönüş almak adına kullanmak istediği aktarılıyor. Bu anketleri elbette opsiyonel olarak sunacak firma, şimdilik anketleri tam olarak kime gönderecek bilinmiyor. Türkiye’de açık olup olmayacağı da henüz bilinmeyen anket altyapısı, söylendiği kadarıyla tamamen gizli olacak yani verdiğiniz cevaplar sistemde anonim olarak listelenecek. Platformu geliştirmek adına çok mantıklı ve güzel görünen sistem, büyük ihtimalle çok yakında aktif edilecektir.

WhatsApp için başka geliştirmeler de yapılıyor. Örneğin platformda çok fazla kullanılmayan bir “durum” altyapısı yer alıyor. Firma bu kendi hikâye formatını için şöyle tanımlıyor: “Durum özelliği; metin, fotoğraf, video veya GIF’lerden oluşan ve 24 saat sonra kaybolan güncellemeler paylaşmanıza olanak tanır. Kişilerinize durum güncellemesi gönderebilmeniz ve onların durum güncellemelerini alabilmeniz için her iki tarafın da birbirinin telefon numaralarını telefon rehberlerine kaydetmiş olmaları gerekir.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İşte bu özellik için yeni bir altyapı geliştiren şirket, yakında durum paylaşımlarının direkt olarak “sohbet” bölümünden görülebilmesine imkân tanıyacak. Yani yakında durum’lara bakmak için özel durum menüsüne gidilmesine gerek kalmayacak. Paylaşılan durum’lar sohbet bölümündeki kişi fotoğrafları üzerinden hızlıca görülebilecek.

WhatsApp yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Katlanabilir yapıda hazırlanan inanılmaz televizyon: C Seed N1

Paylaş