WhatsApp, sesli mesajlar için yeni bir oynatıcı geliştiriyor

04 Ekim 2021 12:10

Pazarın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, bugün yeni bir özellikle daha gündemde. İşte bilinmesi gerekenler;

WhatsApp, son dönemde sesli mesaj konusunda önemli çalışmalar içerisinde yer alıyor. Hatırlarsınız firma en son iOS tarafında kullanıcılara sesli mesajlar için çeviri imkanı tanıyacak haberiyle ses getirmişti.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar gelen sesli mesajları yazılı olarak görebilecek ve istedikleri kısma hızlıca geçiş yapabilecek. Elde edilen verilere göre süreçte çeviri için WhatsApp’a ya da Facebook’a veri gitmeyecek, çevrilen mesajlara iki isim de erişemeyecek.

Sesli mesaj konusundan şimdi ise başka bir çalışma gündemde. WABetaInfo tarafından bulunduğu kadarıyla uygulamaya sesli mesajlar için bir oynatıcı geliyor. Bu sayede kişiler taraflarına gelen bir sesli mesajı, sohbet penceresi dışında da rahatlıkla dinleyebilecek. Yani sohbet penceresi kapatıldığı zaman sesli mesaj durmayacak.

Yakında geleceği düşünülen özelliğin, iOS ve Android tarafında geliştirildiği aktarılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

WhatsApp geçtiğimiz haftalarda güvenliği artıran bir adım atmıştı

WhatsApp, iOS ve Android için yakında uçtan uca şifrelemeyi bulut sohbet yedekleri için de sunmaya başlıyor. Uzun zamandır beklenen bu özellik, kişilerin sohbet arşivlerini çok ciddi şekilde korumasına imkan tanıyacak. Özellik yakında herkes için açılacak.

Uçtan uça yapılan şifreleme sürecinde özel bir parola ya da 64 basamaklı şifreleme anahtarının kullanılması gerekiyor. Firma burada uyarıyor. Eğer parolanızı unutursanız sohbet yedeklerinizi gidebilir. Kağıt üzerinde bu yedeklere firma dahil kimse ulaşamıyor.

İlginizi Çekebilir

OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti

Paylaş