WhatsApp Toplulukları için yeni özellikler kullanıma sunuldu

01 Mayıs 2024 20:10

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma yazılımı WhatsApp için Topluluklar tarafında yeni özellikler kullanıma sunuldu.

Faydalı yeni özellikler için firmadan gelen resmi açıklama şöyle oldu: “Toplulukları kullanıma sunduğumuzdan beri mahalleler, okul dernekleri, hobi tutkunları gibi ortak ilgi alanlarına sahip insanların ilişkili grupları birbirine bağlı ve düzenli tutmak için bu özelliği nasıl kullandığını görmekten heyecan duyuyoruz. Toplulukları birbirine daha da yakınlaştırabilmek amacıyla, insanlara WhatsApp’ta etkinlikler düzenlemenin yeni bir yolunu sunuyor ve üyelerin yöneticilerden gelen önemli güncellemelere yanıt verebilmesi için Duyuru Gruplarında organize edilmiş yanıtları kullanıma açıyoruz. Etkinlikler sayesinde insanların sanal bir toplantı ya da doğum günü yemeği gibi buluşmalarını doğrudan WhatsApp’ta planlaması artık çok daha kolay. Herkes etkinlik oluşturabilir ve diğer üyeler de yanıt vererek katılım durumlarını tüm gruba bildirebilir. Konuklar etkinliği grubun bilgi sayfasında da bulabilir ve etkinliğe gidecek olanlar etkinlik zamanı yaklaştığında otomatik bildirim alır. Şimdilik bir Topluluğun bünyesindeki grupların kullanımına açılan Etkinlikler, önümüzdeki aylarda tüm gruplara sunulacak. Bir diğer yenilik, Duyuru Gruplarına getirdiğimiz yanıtlar özelliği. Böylece hem yöneticiler üyelerinden haber alabilecek hem de bu gruplar sayesinde Topluluğunuzda neler olup bittiğini kolayca takip etmeye devam edebileceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yanıtların gruplandırılması ve küçültülmesi sayesinde başkalarının söylediği şeyleri bağlam içinde görebilirsiniz ve bildirimler herkes için sessize alınır. İnsanlara WhatsApp’ta hayatlarını düzenli tutma imkanı tanıyacak daha fazla araç sunmak için önümüzdeki aylarda Topluluklarda ve gruplarda yeni özellikleri kullanıma açmaya devam edeceğiz. Hem burada hem de uygulamadan ulaşabileceğiniz WhatsApp Kanalımızda daha fazlasını paylaşacağız.”

WhatsApp haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İddialı AR gözlük Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition

Paylaş