Windows için Apple Music, Apple TV ve Apple Devices yazılımları çıkıyor

08 Şubat 2024 17:01

Resmi olarak duyurulduğu kadarıyla Windows için Apple Music, Apple TV ve Apple Devices yazılımları çıkıyor.

Windows için ayrı ayrı tasarlanan Apple Music, Apple TV ve Apple Devices yazılımları çıkıyor, aynı zamanda Windows için iCloud uygulaması da daha iyi bir kullanıcı deneyimi için yenileniyor. Windows tarafına artık daha önce hiç olmadığı kadar önem veren Apple, üç yeni yazılım ile temelde Windows için iTunes’u parçalarına ayırıyor. Bu elbette üzücü bir adım değil çünkü iTunes yazılımı bırakın Windows tarafını Mac platformunda dahi sevilmiyor. Yeni yazılımları Windows 10 ve Windows 11 desteğine sahip olan Apple, Apple Devices uygulaması ile PC sahiplerinin iPhone ve iPad’lerini güncellemelerine, yedeklemelerine, geri yüklemelerine, yönetmelerine ve bilgisayarlarından içerik eşzamanlamalarına olanak tanıyor. Apple Music ve Apple TV ise isimlerinde de geçtiği üzere müzik ile TV / film içeriklerine odaklanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft ve Apple son dönemde ortak olarak güzel adımlar atıyor. Örneğin geçtiğimiz dönemde iki devi bir araya getiren faydalı bir özellik daha kullanıma sunulmaya başlanmıştı. Bu bağlamda iCloud fotoğraf arşivleri direkt olarak Windows 11 işletim sistemine entegre edilmişti. Bu destek sayesinde kişiler iCloud içerisinde yer alan fotoğraflarına, Windows 11’in yerleşik “Fotoğraflar” uygulaması üzerinden erişim sağlayabiliyor.

Bu sayede tarayıcı üzerinden erişime ya da ayrı bir uygulamaya gerek kalmıyor, süreç bu şekilde çok daha efektif olacak. iPhone sahibi olan ancak bir Windows PC kullanan kişiler için (Sayısı inanılmaz fazla) çok kullanışlı olan bu adım, genel olarak çok olumlu karşılanıyor. Ekosistemler arasındaki bu tarz entegrasyonlar, her zaman olumlu karşılanıyor çünkü kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor.

Windows için Apple Music, Apple TV ve Apple Devices yazılımları yanında bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

Paylaş