X için çok uzun yazılar odaklı “Makaleler” özelliği kullanıma alındı

08 Mart 2024 09:45

Elon Musk’ın sosyal medyanın merkezinde kalmaya devam eden platformu X, uzun yazı odaklı “Makaleler” özelliğini kullanıma aldı.

X platformunda artık bir “Articles” ya da “Makaleler” özelliği de yer alıyor. Premium+ aboneler ve doğrulanmış kuruluşlara açılan özellik, tek seferde tam 100 bin karakterin üstünde yazılar paylaşılmasına imkan tanıyor ve bunun için ayrı bir arayüzde çok sayıda format seçeneği sunuluyor. Bu uzun yazılar içerisine video, liste ve görseller de eklenebiliyor, makaleler diğer paylaşımlar ile beraber akışa ekleniyor ve elbette tüm detaylar ancak paylaşım açıldığı zaman görülebiliyor. Kitlesini X üzerine oluşturan gazeteciler ya da uzun bazı içerikler hazırlamak isteyenler için harici servislere ya da internet sitelerine olan ihtiyacı bitiren özellik, genel olarak güzel görünüyor. X eğer kaçırdıysanız dün de gündeme gelmişti. Halen ne zaman olacağı belli değil ancak X platformu için önümüzdeki aylarda yapılacak bir tasarım değişikliği, paylaşımların altındaki tüm bilgileri ve simgeleri (Yeniden paylaşım sayısı, beğeni sayısı, yorum sayısı, erişim sayısı vb. gibi) ortadan kaldıracak. Yeni dönemde alt kısım tamamen boşaltılacak, sadece sağ üst köşeye paylaşımın tarihi ve erişim sayısı konulacak. Bu tasarımda aynı zamanda cevap vermek için paylaşımın üstünde sağa kaydırma yapılması yeterli olacak, sola kaydırma ile paylaşım favori olarak işaretlenecek. Diğer tüm bilgiler ve paylaşım işlemleri içinse paylaşımın üzerine basılı tutularak açılan menü kullanılacak. Şirket sahibi Elon Musk’ın, “Bunun için can atıyordum” dediği tasarım, Musk’a göre çok daha temiz bir görüntü oluşturacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

X için elbette başka gelişmeler de gündemde. Örneğin önümüzdeki dönemde X merkezli bir e-posta hizmeti kullanıma sunulabilir. Bu konuda halen çok fazla bir bilgimiz yok ancak Elon Musk kısa süre önce, “XMail’i ne zaman yapacağız?” sorusuna “Geliyor” cevabını vermişti. X merkezli bir e-posta hizmeti yıl bitmeden önce kullanıma çıkabilir ve kişiler ana hesaplarına bağlı bu e-posta adresiyle bir alternatif daha kazanabilir. Platform için aynı zamanda ödeme odaklı büyük planların olduğu da biliniyor. Aktarıldığı kadarıyla Musk, X’in kullanıcıların birbirlerine para gönderebildiği bir yer olmasını istiyor, bunun için PayPal’dan daha iyi bir sistem kurmayı hedefliyor.

Bunu gerçeğe dönüştürmek adına finans sektöründen çok sayıda kişi ve kurum ile görüşmeler yaptığı ve ABD’de resmi izinler aldığı aktarılan Musk, biliyorsunuz platformu para kazanılan bir yer haline getirdi ve ödemeleri Türkiye’ye de gönderme yapan Stripe platformu üzerinden yapıyor. İleride bu değişebilir, ödemeler direkt olarak X’in ödeme platformu üzerinden gönderilebilir. Bunun için bazı ortaklıklar kurması olası şirket, ödeme sistemini 2024 bitmeden devreye alabilir. Musk’ın 2024’ün kaçırılmaması için baskıda bulunduğu biliniyor.

X (Twitter) gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş