X, “NFT profil resmi” özelliğini kullanımdan kaldırdı

10 Ocak 2024 19:35

Twitter 2022 yılında NFT furyasından geride kalmamış ve süreçte önemli çalışmalar yapmaya başlamıştı. Bu çalışmalardan birisi X tarafından ortadan kaldırıldı.

Elon Musk Twitter’ı satın aldıktan sonra geçilen adıyla X, bugün bir adım attı ve çok kullanılmayan “NFT profil resmi” özelliğini kullanımdan kaldırdı. Deneysel Blue Labs özellikleri özelinde Blue abonelerine özel olarak sunulan dönem hakkında 2022’de bir açıklama yapan Twitter, profilinizi özelleştirmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler arasına NFT’leri de ekliyoruz demiş ve eklemişti: “Böylece sahip olduğunuz NFT’leri Twitter hesabınızda altıgen bir profil resmi olarak gösterebilirsiniz.” Firma bu dikkat çeken adım hakkında şunları da aktarmıştı: “NFT profil resmi ayarlamak, insanların Twitter hesabınızı bağlı cüzdanınızın genel kripto cüzdanı adresiyle ilişkilendirebileceği anlamına gelir.  Bu, Twitter hesabınızın bu cüzdandaki diğer tüm NFT’ler dâhil olmak üzere mevcut ve geçmiş kripto cüzdanı işlemleriniz ve varlıklarınızla ilişkilendirileceği anlamına gelir çünkü bu bilgilerin tümü genel blok zincirinde mevcuttur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elon Musk, 44 milyar dolar satın aldığı X (Twitter) platformunun her şeyin yapılabildiği bir yer olmasını istiyor. Bunun için platforma video görüşme dahil birçok özellik ekleten Musk, platformu 2024 bitene kadar bir dijital banka haline getirmek de istiyor. Dün öğrendiğimiz kadarıyla bu konuda aktif çalışmalar sürüyor ve üst yönetim halen 2024 bitmeden para aktarım sistemini ABD merkezli de olsa kullanıma almak istiyor.

Bildiğimiz kadarıyla Musk platformda bir çöpçatanlık altyapısı da istiyor. Yine 2024 yılında çıkarılması istenen bu altyapı için halen çok fazla detay bulunmuyor. Sadece Musk’ın bu süreci “ücretli” olarak sunmak istediği aktarılıyor, bu da aslında büyük bir sürpriz olmuyor. Çünkü günümüzde artık birçok çöpçatanlık servisi / sitesi daha düzgün bir hizmet için ücretli şekilde çalışıyor.

X adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş