X (Twitter) yakında Türkiye’de bir bant daraltma ile karşı karşıya kalabilir

24 Nisan 2024 11:11

Elon Musk’ın en son şirketi X (Eski adıyla Twitter), aktarıldığı kadarıyla Türkiye’de yakında bir bant daraltma ile karşı karşıya kalabilir.

Geçtiğimiz yıl Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 19 Temmuz 2023 tarihli ve 39225 sayılı kararıyla, temsilci belirleme ve bildirime yükümlülüğünü yerine getirmeyen X platformuna reklam verilmesi yasağı getirilmişti. Bu konuda bir açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, şunları aktarmış ve uyarmıştı: “Verilen süreye ve yapılan tüm görüşmelere rağmen yeni düzenleme uyarınca temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen X’e Türkiye’de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler tarafından reklam verilmesi yasaklandı. Yasak uyarınca X’e yeni reklam verilemeyecek, bu kapsamda yeni sözleşme kurulamayacak ve buna ilişkin para transferi yapılamayacak. Hakkında reklam yasağı uygulananlara verilen reklamların giderleri Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gider kabul edilmeyen ödemeler ve Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca kabul edilmeyen indirimler arasında sayılacak. 3 ay içinde temsilci belirlemezse X’e bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek”.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu konu bugün bir kez daha gündeme geldi. Duvar’da yer alan habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X’in (Twitter) hala Türkiye’ye temsilci atamadığını ve ‘bant daraltma’ uygulamasını değerlendirdiklerini açıkladı. Uraloğlu sosyal medya platformu X’e temsilcilik aça kadar verilen reklam yasağının sorulması üzerine tam olarak şunları söyledi: “Hala X Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bant daraltma gündemimizde.”

X (Twitter) gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş