Xbox konsollar artık telefonlardan kontrol edilebiliyor

14 Şubat 2024 19:51

Xbox konsollar herhangi bir Bluetooth kontrolcüye ihtiyaç olmadan telefonlardan kontrol edilebilecek ve oyun oynanabilecek.

iOS ve Android telefonlar için sunulan Xbox uygulamaları tam anlamıyla bir kontrolcü halini alıyor. Bu sayede bağlantı kurulan konsolun arayüzü ya da konsolda açılan oyunlar, herhangi bir Bluetooth kontrolcüye ihtiyaç olmadan direkt olarak telefonlardan (Tabletler de süreçte) kontrol edilebilecek. Kontrol sürecinde elbette dokunmatik ekran kullanılacak (Cloud Gaming tarafında sunulan gibi), bu durum çoğu kişiye ideal gelmese de bazılarını memnun edecek. Bir süredir beta testleri gerçekleştirilen özellik, bugün gönderilmeye başlanan “Xbox Şubat Güncellemesi” ile herkese açılmaya başlandı. Bu arada bu son güncelleme ile beraber yeni bir kalibrasyon aracı ile erişim kısıtlama seçeneği de getirilmiş durumda. Ayrıca Xbox ana ekranındaki oyunlar ve uygulamalar için daha iyi bir filtreleme deneyimi de güncelleme notlarındaki yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xbox için yarın büyük duyuruların yapılmasını bekliyoruz. 15 Şubat tarihinde Xbox tarafının en önemli isimlerinden Phil Spencer, Sarah Bond ve Matt Booty’i bir araya getirecek özel bir resmi podcast yayınlanacak ve burada Xbox’ın geleceği hakkında çok sayıda kilit bilgi verilecek. Eğer kaçırdıysanız Xbox dünyası son haftalarda bazı önemli konularla ses getiriyor. Örneğin geçtiğimiz hafta Microsoft’un sahibi olduğu Bethesda tarafından hazırlanan Xbox / PC oyunu Indiana Jones and the Great Circle için sürpriz bir PlayStation 5 gelişmesi gündeme gelmişti. Halen yüzde 100 kesin bir açıklama yok ancak sağlam kaynaklar Microsoft’un yeni Indiana Jones oyununu Xbox/PC sürümünden birkaç ay sonra PlayStation 5’e getirmeyi de düşündüğünü belirtiyor.

Aynı zamanda daha önce çıkan Starfield oyununun da PS5’e getirileceği iddia ediliyor. Bunlar elbette sürpriz gelişmeler olarak karşılanıyor, Microsoft’un sadece bu oyunlar değil birçok daha çıkmamış yeni oyunu için çok platformlu çıkışı masada tuttuğu aktarılıyor. Bu durum elbette çıkarılacak oyunlardan çok daha fazla para kazanma açısından mantıklı görünüyor (Tam 50 milyondan fazla PlayStation 5 sahibi bulunuyor), sadece kendi konsollarına özel oyun defterini uzun süre önce kapatan (PC çıkışı da yapılıyor) Microsoft, önümüzdeki dönemde her özel oyununu PlayStation 5’e getirmeyecek ancak rakip konsolu tamamen oyunun dışında tutmayacak gibi görünüyor. 

Xbox gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş