Xiaomi CEO’sunun en büyük hedefi halen “Apple ve iPhone”

15 Ağustos 2023 16:40

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Xiaomi, kendisine en büyük rakip olarak Apple tarafını belirlemeye devam ediyor.

Xiaomi CEO’su, geçtiğimiz yıllarda akıllı telefon pazarı odağında ses getiren açıklamalarda bulundu. Ürün ve sunulan deneyim konusunda kendilerine hedef olarak Apple’ı belirlediklerini aktaran CEO, o zaman önümüzdeki üç yıl için en büyük amaçlarının Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olmak olduğunu aktarmıştı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, Apple ile olan rekabetin özellikle üst seviye akıllı telefon pazarında (Amiral gemisi) olacağını aktardı, hatta CEO üst düzey akıllı telefon arenasındaki rekabeti, Xiaomi’nin büyümeye devam etmek için üstesinden gelmesi gereken “bir ölüm kalım savaşı” olarak nitelendirmişti. Bu gerçekten ilginç karşılanırken, Lei Jun şirketinin “Apple” hedefini dün düzenledikleri son ürün tanıtım etkinliği kapsamında da net olarak gözler önüne serdi. Detaylarına aşağıda yer verdiğimiz yeni katlanabilir telefon modelleri Xiaomi Mix Fold 3‘ü tanıtırken sık sık katlanabilir olmasa da iPhone 14 Pro Max ile karşılaştırma yapan ve etkinlik kapsamında gösterilen ürünlerin hemen hepsini Apple tarafındaki alternatifler ile karşılaştıran Jun, iPhone’u “yakalamak ve bir gün geçmek için seçilmiş bir ölçüt” olarak kullandıklarını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lei Jun ayrıca Xiaomi imzalı akıllı telefonların birçok açıdan iPhone’lardan daha iyi olmasına rağmen, iPhone’u yakalamak için 3, 5 hatta 20 yıla ihtiyaçları olduğunu da belirtti. Teknoloji dünyanın en prestijli ismi konumunda halen Apple yer alıyor ve Xiaomi’nin kendisine rakip olarak en üstteki isim Apple’ı seçmesi elbette büyük bir sürpriz olmuyor. Apple gibi bir elektrikli otomobil tasarlayan ve hatta bu konuda pazara Apple’dan önce çıkış yapacak olan şirket, pazarda halen yüzlerce farklı ürün üretiyor.

Xiaomi haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: OPPO’nun hazırladığı ilginç telefon konsepti

Paylaş