Xiaomi durmuyor: “200W kablolu, 120W kablosuz hızlı şarj” [Video]

31 Mayıs 2021 09:25

Dün resmi olarak müjdesi verilen bugün tanıtıldı. Xiaomi karşımıza tam 200W kablolu, 120W da kablosuz hızlı şarj ile çıktı. İşte detaylar;

Dün sizlere Xiaomi’nin yarın yeni bir hızlı şarj sistemini tanıtacağını aktarmıştık. Bu konuda yeni bir rekor kıracağız açıklamasını yapan Xiaomi, bugün bombayı patlattı.

Xiaomi biliyorsunuz hali hazırda hızlı şarj konusunda çok iddialı bir konumda yer alıyor. Firmanın 120W kablolu ve 67W kablosuz hızlı şarj destekli telefonları bulunuyor.

Firmanın gelecek yeni amiral gemisi telefonlarında ise tam 200W kablolu ve 120W kablosuz hızlı şarj olacak.

Şirket inanılmaz şekilde bu seviyeye ulaşmış ve bu konuda artık sınırları alt üst etmiş durumda. HyperCharge adı verilen sistem aktarıldığı kadarıyla 200W güçte tamamen boş 4.000 mAh pili sadece 8 dakika içerisinde yüzde 100 doldurabiliyor.

120W kablosuz tarafta ise tamamen boş 4.000 mAh pilin sadece 15 dakika içerisinde yüzde 100 doldurabildiği aktarılıyor. Firma bu “dünya rekoru” anlamına gelen hızları yukarıdaki videoda gözler önüne seriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi şarj konusunda başka büyük planlar da yapıyor

Biliyorsunuz firma gerçek bir kablosuz şarj sistemi de geliştiriyor. Mevcut kablosuz şarj sistemlerinde telefonu bir yüzeye koymak gerekiyor.

Xiaomi’nin yeni sistemi ise telefon cebinizdeyken dahi şarj edebilecek. Burada edebilecek diyoruz çünkü sistem henüz kullanıma çıkmış değil.

Firma geçtiğimiz yıl sistemin bir gösterimini yapmış ve gerçek kablosuz şarj üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Firma bu süreç için büyük bir enerji aktarım sistemi de hazırlamıştı.

Paylaş