Xiaomi Mi Pad 5 Android tablet için çıkış tarihi belli oldu

08 Mayıs 2021 10:59

Xiaomi, Android tablet tarafında üç farklı yeni model geliştiriyor. Bunlardan birisi olan Xiaomi Mi Pad 5 için çıkış tarihi verildi.

Xiaomi, biliyorsunuz “K81, K81A, K82 – Enuma, Elish, Nabu” kod isimlerinde üç farklı Android tablet ile gündeme geliyor.

Bu modellerden birisi olması beklenen Xiaomi Mi Pad 5, dün bazı teknik detaylar ile gündeme gelmişti.

Tabletin resmi kayıtlar üzerinden 8.520 mAh bir pile sahip olacağı ortaya çıkmıştı. Bu pil 4.260 mAh + 4.260 mAh olmak üzere iki farklı hücreden bir araya gelecek bilgisi verildi.

İşte bu dikkat çeken Android  tablet modeli, aktarıldığı kadarıyla temmuz ayında resmi olarak lanse edilecek. Bu bilgi resmi bir kanaldan değil ancak sağlam bir kaynaktan geliyor.

Bildiğimiz kadarıyla Mi Pad 5 yalnız da gelmeyecek. Kaynaklara göre firma bir de Mi Pad 5 Pro tanıtacak.

Eğer gelen bilgiler doğruysa modeller güçlerini sırasıyla MediaTek Dimensity 1200 ve Snapdragon 870 işlemcilerden alacak.

Bu modelde 120 Hz yenileme hızı sunan 2K çözünürlükte bir LCD ekran kullanılması bekleniyor. Tasarım ise direkt olarak yukarıdaki gibi olabilir. Ancak bu görselin halen “temsili” olduğunu belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi Mi Pad 5 dışında başka ürünler de geliyor

Burada sadece tablet tarafından bahsetmiyoruz. Son bilgilere göre firmadan Mi Mix Fold yanına iki yeni katlanabilir telefon daha geliyor.

Aktarıldığı kadarıyla bu modellerden birisi ekran altı kamera teknolojisini taşıyor. Bu açıdan merak edilen cihaz, 2021 bitmeden gelecek izlenimi oluşturuyor.

Ekran altı kamera teknolojisini taşıyan ilk katlanabilir telefon ise tam olarak Samsung Galaxy Z Fold 3 olacak.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın

Paylaş