Xiaomi MIUI 12 tasarımı ve bulunan ilk yenilikleri

02 Nisan 2020 13:00

Xiaomi MIUI 12 tasarımı ve bulunan ilk yenilikleri ortaya çıkmış durumda. Çok merak edilen sürüm, önemli değişiklikler ile yolda bulunuyor.

Xiaomi MIUI 11 sürümünün geliştirme süreci biliyorsunuz kısa süre sona erdi. Firma bu hamle ile tüm odağını Xiaomi MIUI 12 arayüz üstüne çevirdi. Aslında uzun zamandır geliştirilen MIUI 12, ilk versiyonlarından elde edilen özellikleri ve tasarımıyla karşımızda bulunuyor. Yapılan sızıntıdaki arayüz animasyonlarını direkt olarak burada görebileceğiniz yeni versiyon, görüldüğü kadarıyla yeni kaydırma / gezinme hareketlerini beraberinde getiriyor. Yeni sürümde iOS işletim sistemine genel gezinme konusunda hiç olmadığı kadar yaklaşan ve bu da kullanıcıları mutlu edecek gibi görünen arayüz, aynı zamanda yeni çoklu ekran animasyonu da getiriyor. Detaylı kontroller sunan yeni bir kamera arayüzü ile yolda olan MIUI 12, koyu arayüz modunu MIUI 11‘e oranla geliştiriyor ve yeni bildirim sayfasıyla da dikkat çekmeyi biliyor. MIUI 12 ile bildirimler sol üstte görebileceğiniz gibi kutu formunda sıralanıyor ve bu da yönetimi kolaylaştıracak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Xiaomi MIUI 12 tam olarak ne zaman gelecek?

Sürümün genel olarak herkese gelmesi 2021’in başına kadar sarkacak gibi görünüyor. Başta sadece belirli üst seviye cihazlara güncelleme gönderileceği aktarılıyor. Bu ilk cihazların da herkese açık Android 11 betasıyla belli olacağı aktarılıyor. Android 11 hakkında bilinmesi gereken bilgilere burada ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Redmi’nin yeni akıllı telefonları ile tanışın

Paylaş