Xiaomi ve Leica ortaklığı için resmi bir video paylaşıldı

25 Mayıs 2022 09:03

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Xiaomi, kamera konusunda Leica ile kurulan ortaklık için bir video paylaştı.

Huawei’nin ABD ambargosu nedeniyle Huawei ile bağlarını koparan efsane fotoğraf makinesi firmalardan Leica, geçtiğimiz gün Xiaomi ile ortaklık duyurdu ve büyük ses getirdi. Bu konuda firma özet olarak şunu aktardı: “Tüketici elektroniği ve akıllı üretim alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Xiaomi ve kalite geleneği, yenilikçi teknolojileri ve Alman ustalığıyla efsanevi bir şirket haline gelen Leica Camera, 23 Mayıs’ta stratejik iş birliği anlaşması imzaladıklarını açıkladı. Görüntüleme sistemi iki şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen ilk amiral gemisi akıllı telefon bu yıl temmuz ayından itibaren satışta olacak.” Bu konuda oldukça heyecanlı olduğu görülen Xiaomi CEO’su Lei Jun, Twitter’dan ortaklığın arka planını gösteren bir video paylaştı. Direkt olarak aşağıda izleyebileceğiniz videoda üst düzey Xiaomi yetkilerinin Leica kamera genel merkezi Leitz-Park’a olan ziyareti ve yapılan açıklamalar yer alıyor.

İki firma arasında sadece kâğıt üzerinde pazarlama odaklı bir anlaşma bulunmuyor. Leica, kamera konusunda Xiaomi’ye gerçekten teknik anlamda yardım ediyor. Yani üstünde Leica logosu olan telefonlar gerçekten eskiye oranla daha farklı sonuçlar ortaya çıkacak, ortaklığın ilk meyvesi olacak Xiaomi 12 Ultra, söylendiği kadarıyla tarz açısında DSLR’a en çok yaklaşan akıllı telefon olacak.

Konu hakkında Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, “Sektörün önde gelen şirketleri olarak fikirler ve hedefler konusunda hemfikir olduğumuzu gördük. Her iki şirket de elde edilen başarıları ve sektöre olan katkıları takdir ediyor. Bu iş birliği, Xiaomi’nin fotoğrafçılık stratejilerinin güçlenmesine büyük katkıda bulunacak. Optik tasarımdan, estetik yönelimlerin ayarlanmasına kadar uzanan bu iş birliği sırasında her iki şirketin yenilikçi teknolojileri, ürün felsefeleri ve görsel tercihleri benzeri görülmemiş bir şekilde örtüştü ve kaynaştı” demişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Konu hakkında Leica Camera AG CEO’su Matthias Harsch, “Xiaomi ile uzun vadeli stratejik iş birliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Premium markaları ile dünya genelinde haklı bir üne sahip olan Leica ve Xiaomi, müşterilerini fotoğrafçılık açısından yeni bir döneme taşıma hedefine ulaşmak için çok önemli bir iş birliğine imza attı. Ortaklaşa geliştirdiğimiz amiral gemisi yeni akıllı telefonun her iki şirketin nasıl bir ilerleme kaydettiğini gözler önüne sereceğine inanıyoruz. Kullanıcılara olağanüstü görüntü kalitesi, klasik Leica estetiği ve sınırsız yaratıcılık sunacağız aynı zamanda mobil fotoğrafçılık alanında da çığır açacağız” demişti.

Xiaomi ve Leica ortaklığı yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş