Yapay zekâ destekli fotoğraf makinesi Sony Alpha 7R V tanıtıldı

26 Ekim 2022 17:30

Görüntüleme devi Sony, yeni aynasız fotoğraf makinesini tanıttı. Çok dikkat çeken özellikleriyle Sony Alpha 7R V karşımızda.

Sony Alpha 7R V, şirketin en gelişmiş aynasız sistem fotoğraf makinesi olarak karşımızda yer alıyor. Tasarımsal olarak serinin genel çizgisini devam ettiren model, özellikle yapay zekâ destekli otomatik netleme sistemi ile dikkat çekiyor. Bu konuda Sony Türkiye şunları aktarıyor: “Alpha 7R V, derin öğrenmeyi içeren yeni bir AI (Yapay Zekâ) teknolojisi sayesinde, gelişmiş odak tanıma özelliğine sahip yeni nesil AF özelliğiyle öne çıkıyor. Son teknoloji yapay zekâ, insan poz tahmini hakkında ayrıntılı bilgileri kullanarak kameranın odak tanıma doğruluğunu önemli ölçüde iyileştiriyor ve potansiyel çözünürlüğünden tam olarak yararlanıyor. Yapay zekâ; içerik tanıma, araçlar ve böcekler dahil olmak üzere birkaç yeni konu türünü içerecek şekilde genişletilerek kullanıcıların iş akışlarını kolaylaştırıyor.”

61 megapiksellik arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS tam kare sensör üzerine kurulan Alpha 7R V, sürpriz olmayacağı üzere aşırı yüksek bir fotoğraf kalitesi getiriyor. Hareketli ekrana ve yüksek çözünürlüklü bir elektronik vizöre sahip kamera, çift SD kart yuvasına sahip ve direkt olarak gövdeden beş eksenli görüntü sabitleme yapabiliyor. Bu sayede elde çekim yapmak oldukça kolaylaşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bionz XR görüntü işleme motoruyla donatılan fotoğraf makinesi, elbette video da çekebiliyor. En üstte 30 dakika boyunca 8K 24/25 fps videolar çekebilen Alpha 7R V, 4K 50/60 seviyesinde de video çekimi sunuyor. İstenirse birden fazla sabit fotoğraf çekimi ile 200 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar verebilen gövde, profesyonellerin ihtiyaç duyacağı hemen her portu da bünyesinde barındırıyor.

Aralık ayında Türkiye’de de satılacak olan Sony Alpha 7R V, yurt dışında 3.900 dolarlık sağlam bir fiyat etiketine sahip. Bu fiyat üzerinden model Türkiye’de 80 bin TL’yi geçebilir. Kamera için çıkan ilk incelemelerden birisi ise hemen aşağıda yer alıyor:

Sony Alpha 7R V yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung Galaxy Z Fold4 ve Galaxy Z Flip4 böyle üretilip test ediliyor

Paylaş