Yapay zeka odaklı güvenlik çözümü: Google Threat Intelligence

07 Mayıs 2024 10:06

Yapay zeka odaklı güvenlik çözümü Google Threat Intelligence duyuruldu. Yapay zeka güvenlik alanına ciddi hız katabilir.

Google, son kullanıcıya hitap etmeyen yeni siber güvenlik çözümü Google Threat Intelligence ile sahibi olduğu Mandiant siber güvenlik birimini, VirusTotal’i ve Gemini 1.5 Pro modelini bir araya getiriyor. Yukarıdaki videoda gösterildiği kadarıyla yeni güvenlik çözümü içerisindeki Gemini büyük yapay zeka dil modeli, verilen kodların kötü niyetli olup olmadığını analiz ediyor ve bulgularının anlaşılabilir bir özetini sunabiliyor. Güvenlik uzmanlarına ciddi zaman kazandıracak sistem, Gemini 1.5 Pro ile kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı korumada kullanılan tersine mühendisliği daha hızlı hale getiriyor ve gelişen saldırılara karşı geniş çaplı bir bakış açısı sunabiliyor. Bundan önce benzer odakta Microsoft Copilot for Security duyurulmuştu. Sistem siber güvenlik uzmanlarının farklı ihtiyaçlar için bilgi ve yardım alabilecekleri bir sohbet botu olarak görücüye çıkarılmıştı. 1 Nisan itibarıyla belirli ülkelerde aktif edilen yapay zeka sistemi, güvenlik uzmanlarına yönettiklerin sistemleri / servisleri / şirketleri daha iyi koruyabilmesi için gerçek zamanlı olarak destek çıkabiliyor. Aktarıldığı kadarıyla şirket Copilot for Security piyasaya çıktığında kişilerden ya da şirketlerden kullanım saati başına 4 dolar gibi bir ücret alacak. Yani Microsoft 365’in bir parçası olarak gelmeyecek ve bu açıdan birçok şirkete uğramayacak sistem, söylendiği kadarıyla OpenAI imzalı GPT-4’ü merkeze alıyor ve doğal dil ile iletişim desteği de getiriyor. Raporlama amacıyla yaşanan güvenlik olaylarını otomatik olarak özetleyebileceği söylenen altyapı, uzmanlara zaman kazandıracak gibi görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mandiant ismi geçtiğimiz yıl önce hoş bir gelişme ile gündemde gelmemişti. Google tarafından tam 5,4 milyar dolara satın alınan güvenlik firması Mandiant’ın X (Twitter) hesabı hack’lenmişti. Şirketin resmi X (Twitter) hesabının kontrolünü kim olduğu açıklanmayan hacker ya da hacker’lar ele geçirdi ve hesap üzerinden kripto dolandırıcılığı gerçekleştirdi. 122 bin takipçiye sahip hesabı saatler sonra geriye alabilen şirket, sürecin nasıl gerçekleştirildiği konusunda ise henüz detaylı bir bilgi vermedi.

Google Threat Intelligence yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş