Yedek parça geleceği için önemli adım; Mercedes-Benz Türk’ten Türkiye’de yeni yatırım

20 Aralık 2019 17:15

Yedek parça alanındaki operasyonlarını ciddi oranda güçlendiren Mercedes-Benz Türk, bunun için 8 milyon euroyu gözden çıkarttı.

50 yılı aşkın bir süredir Türkiye’deki yatırımlarına devam eden Mercedes-Benz Türk, devasa bir yatırımla yedek parça dağıtım merkezini genişletti. Genel Müdürlük Kampüsü’nde gerçekleştirilen özel bir törenle duyurusu yapılan yatırımla birlikte ciddi bir kapasite artışı bekleniyor. Merkezi hem Daimler AG’de gerçekleşen yeniden yapılanma hem de artan sevkiyat hacmine uygun olacak şekilde baştan tasarlayan Mercedes-Benz Türk, proje kapsamında kullanılan hacmi maksimize etmek adına 8 ve 10 metre olan raf yüksekliğini 12 metreye çıkardı. Şirket ayrıca depolama kapasitesini genişleten dar koridor raf sistemleri inşa ederek hem birim metrekarede depolanabilen hacmi iki katından fazla artırdı, hem de 180 derece çatal döndürme özelliğine sahip özel ekipmanlar ile bu dar koridorlarda çalışma imkânı yarattı. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle birlikte ise genel kapasitenin yüzde 90 arttığını görüyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mercedes-Benz Türk yedek parça bazında en büyüklerden birisi olacak

Açılışta açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; “Türkiye’nin En Büyük Yedek Parça Dağıtım Merkezleri’nden birini hizmete aldık. 34.500 m2 ile Türkiye’nin en büyük otomotiv yedek parça dağıtım merkezlerinden biri haline gelen tesisimiz, gerçekleştirilen inovatif çalışmalarla süreçlerin en hızlı, verimli ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmasını sağlamak üzere tasarlandı. Mercedes olarak yaklaşık 15 aylık bir sürede faaliyete geçmeye hazır hale getirdiğimiz bu merkez; Daimler AG’nin parça çıkış operasyonunda Dinamik Raf Sistemi ve Konveyör Sistemi’nin olduğu, alanında ilk örneklerden biri konumunda. Şirket olarak böyle gurur verici bir merkezi devreye almaktan ve bu açılışın Türkiye’deki mimarı olmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi. Daimler bünyesindeki diğer Yedek Parça Dağıtım Merkezleri’nde kamyon, otobüs, otomobil ve hafif ticari araç ürün grupları için ayrı ayrı depolama merkezleri bulunurken Mercedes-Benz Türk, tüm ürün gruplarına tek bir Yedek Parça Dağıtım Merkezi’nden hizmet vererek hem sinerji yaratıyor hem de dünyadaki diğer örneklerinden ayrışıyor.

İlgili video

Mercedes Yan Bölge Asistanı

Paylaş