Yemeksepeti internet sitesine ve uygulamaya erişim sağlanamıyor

07 Aralık 2021 11:59

Türkiye’nin en büyük girişimlerinden Yemeksepeti, son 30 dakikadır ciddi bir teknik problem ile karşı karşıya kalmış durumda.

Güncelleme: Platform yeniden erişime açıldı.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi son 30 dakikadır Yemeksepeti internet sitesine ve uygulamaya erişim sağlanamıyor. Bunun arkasında ne olduğu bilinmiyor ve firmadan süreç hakkında şimdilik sadece aşağıdaki açıklama geliyor:

Bu durum nedeniyle doğal olarak yemek siparişi de verilemiyor. Sorunun kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor ancak henüz açıklanmayan çok büyük ve çözümü zaman alacak bir problem de olabilir. Biliyorsunuz Facebook gibi bir dev bile geçtiğimiz aylarda yaşanan teknik sorun nedeniyle inanılmaz uzun süre hizmet verememişti.

Yemeksepeti son dönemde iyi haberler almıyor

Kaçıranlar için geçtiğimiz hafta ortaya atılan iddialara göre hacker’lar bir şekilde firmanın güncel müşteri verilerini ele geçirdi. Bu güncel veriler arasında kredi kartı numaraları (Sadece belirli rakamlar), isim, e-posta, telefon numarası ve açık adres gibi önemli bilgilerin yer aldığı gelen bilgiler arasında yer alıyordu. Yeni bilgilerin eski sızıntı ile bağlantılı olmadığı aktarılırken, gerekli ödeme yapılmaması halinde verilerin açık olarak paylaşılacağı söylendi.

İkinci hack olayı iddialarını Yemeksepeti kabul etmiyor ve böyle bir şey olmadığını belirtiyor. Hacker’lar ise farklı açıklamalar yapıyor. DW’ya konuşan hacker’lar, şirketin sunucularına yeni bir siber saldırı yaptıklarını ve ellerinde yeni veriler olduğu iddiasını savunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DW’nin açıklamasına göre mail yolu ile soruları yanıtlayan ekip, Rusya merkezli bir oluşum olduklarını, güvenlik nedeniyle grubun ismi ve kaç kişiden oluştuğuna dair bilgileri paylaşmayacaklarını belirtiyor. Birçok farklı ülkeden üyeleri bulunduğunu aktaran bilgisayar korsanları, Twitter’da yayılan Türk veya Çinli oldukları yِönündeki iddiaları ise kesin bir şekilde reddiyor.

İşte bu konuda bugün önemli bir gelişme daha oldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), müşterilerinin bilgileri çalındığı iddia edilen Yemeksepeti ile ilgili resen inceleme başlattı. Şirketin ‘herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği’ yönündeki açıklaması da söylendiği kadarıyla incelenecek.

İlginizi Çekebilir

Samsung Galaxy 52 için çıkan resmi montaj videosu

Paylaş