Yemeksepeti şirketinin sahibi, Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatıyor

18 Aralık 2023 12:14

Yemeksepeti şirketinin sahibi Delivery Hero, bugün çıkan habere göre Türkiye’deki teknoloji merkezini kapatma kararı aldı.

BloombergHT’de yer alan habere göre Delivery Hero, Tayvan ve aynı zamanda Türkiye teknoloji merkezlerini kapatacağını ve Berlin’deki genel merkezinde de işten çıkarmalar yapacağını açıkladı. Şirketin CEO’su Niklas Oestberg, paylaştığı yazılı açıklamasında, çok sürpriz olmayan politik bir dille teknoloji merkezi kapatmalarının ve işten çıkarmaların şirketin etkinliğini artırma stratejisi kapsamında gerçekleştirildiğini bildirdi. 2015 yılında Almanya merkezli online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar karşılığında satın alınan Yemeksepeti, Türkiye’nin halen en büyük teknoloji girişimleri arasında yer alıyor. Yemeksepeti’nin uygulama tasarımını evrensel tasarım dili çevresinde değiştirme kararı aldığında kullanıcılardan çok büyük tepki alan Delivery Hero, son dönemde küçülme, kapatma ya da işten çıkarma ile gündeme gelen tek isim de değildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Biliyorsunuz pandemi döneminde inanılmaz büyüyen birçok firma, pandeminden sonra ciddi şekilde ufalmaya başladı ve bu yüzden 2023 içerisinde çok sayıda işten çıkarmanın haberi geldi. Büyük işten çıkarma konusunda en son Alman otomobil devi Volkswagen ile çevrimiçi müzik pazarının lideri Spotify ses getirmişti. Birçok alanda 2024 içerisinde de sürmesi beklenen toplu işten çıkarmalar, elbette çok üzücü ve gelecek için endişe verici görünüyor.

Yemeksepeti gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş