“Yeni bazı Tesla araçlar USB-C portları olmadan teslim ediliyor”

13 Kasım 2021 10:42

Elektrikli otomobil modellerinde son teknolojiden yararlanmayı seven Tesla, bu sefer bir kez daha üretim sorunu ile gündemde yer alıyor.

Tesla araçların üretim sorunları daha önce birçok kez gündeme geldi. Bir sürü fabrika yatırımına rağmen Tesla’nın halen daha bu konuda iyi olmadığı, araçların rakipler kadar iyi şekilde bir araya getirilmediği aktarılıyor.

Bugün ise üretim kalitesi konusunda Tesla tarafı için sınırların zorlandığı gündeme geldi. Yurt dışından gelen bilgilere göre son haftalarda birçok Model 3 ve Model Y sahibi araçlarını USB-C portları olmadan teslim alıyor. Çoğu kişinin bunu ancak eve gelip telefonun şarj etmeye çalıştığı zaman fark ettiği belirtiliyor.

Peki neden? Söylendiği kadarıyla şirket üretim için birçok kalemde yeterince parça tedariği sağlayamıyor. Bu yüzden de araçlar eksik parça ile banttan indiriliyor ve satın alan kişilere haber vermeden teslim ediliyor. Otomobillerin sahiplerini özellikle buna çok kızıyor.

Durumu fark edip Tesla teknik servislerine giden kişilere ise “parçalar elimize ulaştığı zaman haber vereceğiz” şeklinde bir yanıt veriyor. Yani parası tam olarak ödenerek satın alınan Model 3 ve Model Y’lerin eksik USB-C portları için tüketicilerin belirsiz bir süre daha beklemesi gerekiyor. Bu gerçekten kabul edilebilir görünmüyor.

Ayrıca haklı olarak burada en çok sorulan sorulardan birisi ise şu: “Araçlarda acaba sahiplerinden habersiz başka hangi parçalar eksik?” Bu sorunun cevabı hayati olabileceğinden çok ürkütücü görünüyor. Sürücüler en azından durum hakkında kendilerine açık bir bildirim yapılması gerektiğini belirtiyor ve bunda sonuna kadar haklı görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla araçların üretim kalitesi düşük ancak teknolojik altyapı çok iyi seviyede

Tesla araçların bünyesinde yerleşik olarak birçok kamera yer alıyor. Bazı firmalar geri görüş kamerasını bırakın park sensörünü dahi parayla satarken, Tesla’nın araçları uzun zamandır kameralar ile donatılmış durumda. İşte bu kameralar birçok farklı amaç için kullanılabiliyor.

Örneğin bu kameralar park için görev yapıyor, kazaları kaydediyor, siz yok aracınızın etrafında bir şey olursa otomatik olarak kayıt gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftalarda çıkan 2021.36.8 yazılım güncellemesiyle ise artık bu kameralara uzaktan erişim sağlanabiliyor.

Tesla’nın araçlara internete bağlı olduklarından araçtaki kameralar iOS uygulaması (Android sonra) üzerinden normal bir güvenlik kamerası gibi izlenebiliyor ve bu da gayet güzel görünüyor.

Elon Musk’ın açıklamasına göre kişiler araçların hoparlör sisteminden konuşma da yapabiliyor. Böylelikle aracınızın etrafında duran kişilere oradan uzaklaşmasını söyleyebiliyorsunuz.

Süreci uçtan uca şifreli şekilde sunan ve görüntülere kendilerinin dahi erişemediğini belirten Tesla, otomobillerin teknolojik altyapısında rekabetin çok üstünde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Paylaş