Yeni BMW 7 Serisi Türkiye’de satışa sunuldu; işte fiyat ve detaylı özellikler

11 Aralık 2022 15:29

Yeni BMW 7 Serisi, nisan ayında gerçekleştirilen lansman sürecinin ardından Aralık 2022 itibarıyla Türkiye listelerine dahil oldu.

BMW’nin Türkiye ürün gamı, aralık ayı ile birlikte amiral gemilerine kavuşuyor. X7 ile SUV tarafında paylaşılan modeller arasına 7 Serisi de dahil oluyor. Listelere tek motor seçeneği ve iki farklı donanım kombinasyonuyla giriş yapan yeni jenerasyon “7” için başlangıç fiyatı 8.899.000 TL olarak karşımıza çıkıyor. Yedinci nesliyle yollara çıkan ürün gamı, tasarımının yanında içerisinde barındırdığı “sinema salonu” efekti ile de fark yaratıyor. Ailede ilk kez kullanılan tavan entegreli 31 inçlik 8K çözünürlüklü katlanır panel ile arkadaki yolculara yeni bir deneyim vadediliyor.

BMW 7 Serisi fiyat listesi

Markanın resmi kanalları üzerinden paylaştığı fiyat ve versiyonlar şu şekilde;

BMW 740d xDrive Sedan Pure Excellence – 8.899.000 TL
BMW 740d xDrive Sedan M Excellence – 9.247.300 TL

Öne çıkan özellikler

BMW Grubu içerisinde konumlanan diğer markalardan da tanıdığımız CLAR platformu üzerine geliştirilen yeni 7 Serisi, altyapı olarak kendine has bazı geliştirmeleri de beraberinde getiriyor. Çelik, alüminyum ve titanyum alaşım kompozit bir gövdeden faydalılan model, önceki nesildeki karbon dokunuşları geride bırakmış görünüyor. BMW’nin buna rağmen ağırlık tarafında kayda değer bir gerilemenin yaşanmadığını paylaşması da önemli detaylar arasında. Araç ebatsal olarak da iyileşmeler barındırıyor.

Bir önceki nesile göre uzunluk tarafında 130 milimetre, genişlik tarafında 48 milimetre, yükseklik tarafında ise 51 milimetrelik iyileşmelerin yapıldığını görüyoruz. Bu iyileşmelerle birlikte 5.391 milimetrelik toplam uzunluk ve 1.544 milimetrelik yükseklik değerleriyle gelen yeni 7 Serisi, aks mesafesi tarafında ise artık sadece tek seçenekle satışa sunulacak. Standart ve uzun aks mesafesi yerine iki rakamın tam arasında bir iyileştirme yapmayı tercih eden BMW, buradaki değeri 3.215 milimetre olarak bir önceki neslin LWB’si üzerine belirlemiş durumda.

Tam elektrikli versiyonuyla yeni döneme geçiş yapan 7 Serisi, bunun dışında dizel ve hibrit gibi farklı motor seçenekleriyle de satışa sunulcak. 740d xDrive üzerinden dizel seçeneği 2023 yılında satışa sunacağını açıklayan marka burada, yaklaşık 300 beygir güç ve 670 Nm tork üreten sıralı altı silindirli makinesine görev verecek. Aracın bu motorlar 0’dan 100’e hızlanmasını 6,3 saniyede tammamlayabildiği ve maksimumda 250 km/s hıza erişebildiği resmiyet kazanan detaylara arasında.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

750e xDrive ve M760e xDrive versiyonlarıyla birlikte de ailede iki adet hibrit seçenek kendisine yer bulacak ki burada da 3.0 litrelik sıralı altı silindir benzinli motorların konumlandırılacağını söyleyelim. Versiyonlar için ilk veriler sırasıyla 485 beygir-670 Nm tork ve 565 beygir-800 Nm tork olarak açıklanırken, saf elektrikli sürüş menzili ise 80 kilometre olarak veriliyor.

İlgili video

Paylaş