Yeni iPhone’ların fiyatı hakkında korkutucu açıklama

15 Nisan 2018 13:00

Teknoloji devi Apple‘ın bu yıl içerisinde tanıtacağı ikinci jenerasyon iPhone X ve iPhone X Plus, oldukça merak ediliyor. Ancak yeni tahminler fiyat konusunda gerçekten korkutuyor.

RBC Capital Markets analisti Amit Daryanani, geçtiğimiz ay Apple yeni iPhone X’u 899 dolar, iPhone X Plus’ı ise 999 dolar fiyattan satacak demişti. Yani ikinci jenerasyon model için 100 dolarlık bir indirimden bahseden analist, biraz da olsa umutları artırmıştı. Kısa süre önce konuşan UBS analistleri Steven Milunovich ve Benjamin Wilson ise firmanın bunu yapmayacağını açıkladı. Onlara göre ikinci jenerasyon iPhone X tam 1.100 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Şirketin koyduğu bir fiyat bandının altına inmediğini belirten analistler, yeni modelleri bekleyenleri oldukça korkutuyor. Düşük satışlar nedeniyle mevcut modellerde yaşadığı kaybı yeni modellerle çıkarmak isteyeceği söylenen firma, fiyat konusunda geri adım atmayacak gibi duruyor. Bu da elbette herkes için kötü görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bütçesi az olan Apple fanları ne yapacak?

Yine aynı analistlere göre şirket yeni bir iPhone SE ile karşımıza çıkabilir. Bunun mevcut SE’den daha ucuz olacağı söyleniyor. Biliyorsunuz hepsine ek olarak OLED yerine LCD ekranlı bir üst düzey model de bekleniyor. Bunun da 600-700 dolar bandında karşımıza çıkması bekleniyor.

İlgili Video

Kopyalama konusunda sınır tanımayan telefon

Paylaş