Yeni nesil konsola geçiş; PlayStation 5 resmi logosu göründü

07 Ocak 2020 09:30

Game Awards 2019’da Microsoft’un yeni nesil Xbox modelini ortaya çıkarmasından sonra CES 2020’de de Sony PlayStation 5 modelinin logosunu gösterdi.

Sony, CES 2020 kapsamında pek çok sürprizle karşımızdaydı ancak PlayStation 5 modelinin tasarımı ne yazık ki onlardan biri olmadı. Microsoft’un Xbox Series X’i ortaya çıkarması ardından oyuncular heyecanla bekledikleri PS5’i dünyanın en büyük teknoloji fuarında görmeyi bekliyordu. Fakat Sony en azından bizi “detaysız” bırakmadı. Yeni nesil konsolun kendisi görünmedi ancak resmi logosu açıklandı. Tabii bu resmi logo kimseyi şaşırtmayacaktır diye düşünüyoruz. Çünkü tahmin edebileceğiniz gibi orijinal logonun yanına 4 değil de 5 iliştirilmiş hali.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PlayStation 5 2020 sonunda satışa çıkacak

Ancak ne yazık ki CES 2020 yeni nesil konsol için bununla sınırlıydı. Sony aynı zamanda sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR ile ilgili istatistikleri de aynı konuşmada paylaştı. Ekim 2016’da bizlerle buluşan sanal gerçeklik gözlüğün 5 milyondan fazla sattığı kaydediliyor. PS4 satışlarının ise 104 milyon olduğu belirtilirken PS2’den sonra en çok satan konsol olduğu da yine etkinlikte yapılan duyurular arasında yer aldı. PS2’nin 158 milyon sattığını da burada ekleyelim.

PlayStation 5 cephesine dair bildiğimiz detaylar arasında tasarım olmasa da yeni nesil konsolun 8K desteği vereceği, hayli hızlı bir SSD ile donatıldığı, ray tracing teknolojisine yer verildiği ve PS4’le geriye dönük uyumluluk sunduğu resmi bilgiler arasında. Konsolun beraberinde getireceği yeni DualShock modelinde de çok radikal olmasa da bazı değişiklikler olacağını belirtelim.

İlginizi çekebilir

PlayStation Plus ocak ayı ücretsiz oyunları

Paylaş