Yeni nesil Nissan Qashqai cephesinden kötü haber

08 Eylül 2020 14:30

Son dönemlerde çokça kamuflajlı şekilde kameralara yakalanan yeni Nissan Qashqai için İngiltere merkezli üretimin aksayacağı duyuruldu.

Uzun süredir geliştirme sürecinde ortaya çıkan detayları üzerinden değerlendirmesini yaptığımız yeni nesil Nissan Qashqai için çalışmalar devam ediyor. Süreç içerisinde bolca kamuflajlı fotoğrafı dış basında yer bulan modelin koronavirüs sürecinden etkilenen isimler arasında olduğunu da biliyoruz. Normal planlama gereği ekim ayı içerisinde lansman ve üretimiyle ilgili somut adımların atılması beklenen Qashqai cephesinden bazı kötü haberler dış basının gündeminde yer aldı. Son gelişmeler doğrultusunda Nissan’ın ekim ayındaki üretime başlama planları gelecek yılın ortasına kadar ertelendi. Kaynaklara göre Japonya merkezli marka üretimin başlaması için belirli bir tarihi vermiş değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nissan Qashqai için önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapılacak

Süreçle ilgili ilk açıklamalar doğrultusunda bu gecikme büyük ölçüde, gelişimi engelleyen ve şirketin önceliklerini değiştiren koronavirüs salgınının neden olduğu sonuçlardan kaynaklanıyor. Gecikme ayrıca Nissan’a, İngiltere’nin Avrupa Birliği ile Brexit sonrası bir anlaşma sağlamaması durumunda ne yapması gerektiğini bulması için daha fazla zaman sağlayacak. Nissan tarafından Sunderland’de yıllık olarak üretilen 500.000 otomobilin üçte ikisinin Qashqai olması da, politik sürecin ne denli etkili olabildiğinin kanıtı. Tam elektrikli versiyonu olmayacağı da netleşen Qashqai’de sadece benzinli ve hibrit seçenekten oluşan bir ürün gamını görünce şaşırmamak gerekiyor. Modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Devrimsel özellikleriyle yeni 2008 ile tanışın

Paylaş