Yeni Opel Mokka ilk kez kameralara yakalandı; işte prototipten detaylar

06 Mart 2020 14:30

Uzun süredir kendisiyle ilgili gelişmelerin yaşanmasını beklediğimiz yeni Opel Mokka, nihayet test görüntükleri üzerinden gündeme gelmeye başladı.

Kısa süre önce yeni jenerasyon Corsa‘yı Türkiye’ye getirerek gündeme oturan Opel cephesinde ürünün gamının güncellenmesi çalışmaları devam ediyor. PSA satın almasıyla birlikte hissedilir bir ivme yakalayan Almanya merkezli üreticinin özellikle birkaç modeli uzun zamandır sessiz. Tahmin edebileceğiniz üzere bunları başında da Mokka geliyor. Kullanıcı tercihleri gereği inanılmaz bir ivme yakalayan kompakt SUV sınıfında artık çok geride kalan model için nihayet somut adımlara başlayan marka, yine PSA grubunun nimetlerinden faydalanacak. Kış testinde kameralara yakalanan yeni Opel Mokka da verdiği mesajlarla bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Devrimsel değişimlere sahne olacak modelin tam elektrikli versiyonu da kullanıcılara sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Opel Mokka elektrikli versiyonu DS 3 Crossback ile benzerlik gösterebilir

Casus fotoğraflar üzerinden karşımıza çıkan prototip formdaki modelin testleri İsveç’te gerçekleştiriliyor. Altyapı olarak Corsa, Peugeot 208 ve DS3 Crossback de gördüğümüz PSA merkezli EMP1 platformu üzerine geliştirileceği bilinen Mokka’nın tam elektrikli versiyonu marka içerisinde onaylanmıştı. DS 3’ün elektrikli paketiyle aynı oranda değerlere sahip olması beklenen elektrikli Mokka’nın, 136 PS güç ve 260 Nm torka sahip şekilde bizleri selamlaması çok şaşırtıcı olmayacak. Eğer büyük bir sürpriz olmaz ise bu versiyonu 300 kilometre menzille karşımızda göreceğiz. İşin tasarım kısmı da değişimin büyük bölümünü kapsayacak. Yerini alacağı jenerasyonu tamamen unutturacak çizgilerin büyük oranda Corsa’dan alınması bekleniyor. Halihazırda Mokka X adıyla satışlan modelin yeni nesliyle birlikte tekrar sadece Mokka olarak satışa sunulma ihtimali de masada görünenler arasında.

İlginizi çekebilir

Tam elektrikli özellikleriyle Opel Corsa-E

Paylaş