Yeni Tesla Model 3 Performance yolda bulunuyor

29 Kasım 2023 09:27

Bugün yapılan resmi açıklama ile beraber artık iyice netlik kazandı. Yeni Tesla Model 3 Performance yolda bulunuyor.

Üst düzey bir Tesla yetkilisinin açıklamasına göre isminde de geçtiği üzere normalden daha yüksek performans sunacak yeni Tesla Model 3 Performance 2024’ün ilk yarısı bitmeden karşımıza çıkarılacak. “Özel” bir model olacağı söylenen ancak bu kısmı henüz detaylandırılmayan araç, çok kısıtlı bir kitleye hitap edecek ve hızlanmayı / hızı artırarak özellikle gençlerin dikkatini çekmeye çalışacak. 500 km civarında menzil sunması ve 0’dan 100 km/s hıza 3 saniye ya da hemen altında çıkması beklenen araç, normalden farklı bazı gövde detayları da taşıyacak (Performans odaklı frenler ve lastikler de dahil) ancak elbette genel olarak yukarıdaki yeni tasarımı merkeze alacak. Bu arada halen resmi bir açıklama yok ancak yenilenen Tesla Model 3 ekstra Çinli vergisine rağmen 2024 yılı içinde Türkiye’de satışa çıkabilir. Kaçıranlar için Tesla’nın ürün gamındaki en ucuz otomobil modeli olan ve bu sayede çok büyük satış rakamlarına ulaşan Tesla Model 3, Türkiye’de resmi olarak satılmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla Türkiye’den şu an sadece Almanya’da üretilen Model Y alınabiliyor, ancak bunun yeni yılda değişme ihtimali bulunuyor. Bunu diyoruz çünkü Tesla Türkiye’nin resmi sitesindeki araç kategorisinde bir süredir Model Y ile beraber Çin’deki Tesla fabrikasında üretilen yeni Model 3 de listeleniyor.

Hatta aracın bir süre sonra kapatılacağını düşündüğümüz ancak halen açık tutulan özel bir Türkiye sayfası da bulunuyor. Bunlar elbette Türkiye satışını garantilemiyor ancak önemli bir işaret oluyor.

Türkiye’ye getirilirse ekstra Çinli araç vergisine takılacak olmasına rağmen Model Y çok büyük gelenlerin dikkatini çekme potansiyeli taşıyan Model 3, güncellenen tasarımıyla ön yüzünü değiştirmiş, yeni tasarım tercihi aracı bizce biraz daha keskin ve modern hale getirmişti. LED farları ince formda tercih edilen elektrikli otomobil, yeni jantlar ile geliyor ve içerisindeki aşırı minimalist çizgiyi de devam ettiriyor.

Yatay konumlandırılan devasa dokunmatik ekranı yenilenen bir direksiyon simidi ve yeni ortam aydınlatması ile kombinleyen araç, arkadaki yolculara artık 8 inç boyutunda bir dokunmatik kontrol ekranı sunuyor. Orta konsolunda iki farklı telefonu kablosuz olarak şarj edebilen araç, artık 14 değil 17 hoparlörlü bir ses sistemiyle geliyor ve daha yüksek bir yalıtım sunuyor.

Havalandırmalı ön koltuklara sahip olan araç, vites kontrolünü dokunmatik ekrana alıyor. Yeni Tesla Model 3 şirketin açıklamasına göre yapılan çalışmalar ile daha yüksek menzil sunuyor.

Aracın versiyona göre değişen en düşük menzil değeri artık 554 km, en yüksek menzil değeri ise 677 km seviyesinde yer alıyor. Modelin 0’dan 100 km/s hıza çıkma süresi ise alt versiyonda 6,1 saniye, iki farklı elektrik motoru taşıyan üst versiyonda ise 4,4 saniye olarak açıklanıyor.

Tesla Model 3 yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş