CD Projekt Red, en büyük önceliği yeni The Witcher oyununa veriyor

29 Kasım 2023 09:20

CD Projekt Red bünyesindeki çalışanların büyük bölümü “Polaris” kod adlı bir sonraki The Witcher oyunu üzerinde çalışıyor.

Bu bilgi paylaşılan bir görsel ile ortaya çıktı ve aslında çok da sürpriz olmadı. Açık dünya temelli olacağından bir sonraki oyun için çok büyük bir geliştirme süreci bulunuyor, bu yüzden firmanın yeni yapım üzerinde çalışan ekibi sürekli olarak büyütmesi bekleniyor. The Witcher, The Witcher 2: Assassins of Kings ve The Witcher 3: Wild Hunt sonrasında karşımıza çıkacak yeni The Witcher oyunu uzun süredir biliniyor. CD Projekt Red tarafından şimdilik erken geliştirme aşamasında olan oyun için halen çok fazla detay verilmiyor. Firma sadece oyunun kendi oyun motorları REDengine yerine Unreal Engine 5 ile geliştirildiğini aktarıyor. Bu detay oyunun grafiksel olarak inanılmaz iyi olacağı anlamına geliyor. Hatta Unreal Engine 5 oyun motoru özelinde motorun geliştiricisi Epic Games ile beraber çalışacaklarını da söyleyen CD Projekt Red, bu açıdan etkileyici büyüklükte bir açık dünyada görsel şov sunacak izlenimi oluşturuyor. The Witcher serisi, CD Projekt Red tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile öğrendiğimiz kadarıyla tam 75 milyon satışı geride bıraktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu satış verisinin sadece 50 milyonu satış tek başına Wild Hunt’tan (DLC’ler ile beraber) geliyor ve bu çok da büyük bir sürpriz olmuyor. En çok satan oyunlar özelinde liderlik tam 238 milyon satış ile Minecrat’ta yer alıyor ve GTA V’in 180 milyon sattığı açıklanıyor. EA yapımı Tetris’in 100 milyonu gördüğü en çok satanlar listesinde, Wii Sports 82 milyon, PUBG 75 milyon, Mario Kart 8 / Deluxe 62 milyon, Super Mario Bros. 58 milyon, Red Dead Redemption 2 ise 53 milyon satışla listeleniyor.

Seriden gerçekten inanılmaz paralar kazanan geliştirici firma CD Projekt Red, Cyberpunk 2077’nin çıkışında yaşattığı sorunlara rağmen oyun dünyasının en sevilen firmaları arasında kalmayı devam ediyor.  The Witcher serisi en son Wild Hunt için hazırlanan yeni nesil güncellemesi ile ses getirmişti. Milyonlarca fana sahip olan Wild Hunt, 14 Aralık 2022 tarihinde grafiksel olarak sınıf atlatılmıştı.

Oyunun sahipleri için “ücretsiz” bir yeni nesil güncellemesi yayınlandı ve böylece oyun PS5, Xbox Series X / S ile PC’de daha önce hiç olmadığı kadar güzel gözükür hale geldi. Akıcılığı artıran, fotoğraf modu sunan ve Ray Tacing getiren önemli güncelleme, hatırı sayılır bir fark yaratıyor.

The Witcher serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş