Yeni Tesla Model S ve Model X, GTA 5 çalıştırabiliyor [Video]

06 Kasım 2023 22:21

Tesla araçlarda birçok oyun yer alıyor ve bir süredir Steam kütüphanesi de Model S ve Model X için kullanımda bulunuyor.

Tesla otomobil modellerinin içerisindeki büyük ekranlarda, birçok farklı oyun oynayabiliyorsunuz. Hatta geçtiğimiz yılın sonunda tanıtılan Model S Plaid, dünyanın içerisinde gerçek anlamda oyun oynanabilen ilk seri üretim otomobil modeli olmuştu. Bunu mümkün kılan AMD imzalı bir altyapı olmuştu. Model S Plaid içerisinde tam 10 teraflops gücünde bir merkezi eğlence sistemi yer alıyor ve bununla The Witcher 3 ile Cyberpunk 2077 oynanabiliyor. Computex 2021 kapsamında yapılan duyuru üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla araçta spesifik olarak AMD Ryzen CPU ile AMD RDNA 2 GPU‘nun bir araya geliyor ve burada Navi 23 isimli otomobile özelleştirilmiş özel bir GPU’nun adı geçiyor. Bu donanımlar uzun zamandır çok daha aktif olarak kullanılabiliyor çünkü araçlarda Steam oyun marketi de bulunuyor. Bu süreci şimdi gündeme getiren ise şirket tarafından paylaşılan hemen aşağıdaki video oldu. Burada bir Model S sahibi direkt olarak aracının yerleşik bilgisayar sisteminde GTA 5 oynuyor, bunu Tesla dışında sunabilen şirket sanıyoruz bulunmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tesla araçlardaki bu oyunlar destekli yapımlarda direksiyon, normalde ise bağlanan standart kontrolcüler ile kontrol edilebiliyor. Bu konuda daha önce bir açıklama yapan Elon Musk, “Cyberpunk 2077, Elden Ring ve diğer binlerce oyunu epik bir ses sistemi ile arabanızda oynayabilirsiniz!!!” demişti. Musk’a göre yeni nesil Model S ve Model X’e bu amaç için klavye ile fare dahi bağlanabiliyor.

Tesla haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Uçan otomobil modellerinin öncüsü

Paylaş