Yenilenebilir materyaller kullanan katlanabilir elektrikli scooter: Tom

08 Haziran 2023 09:33

Yenilenebilir materyaller kullanan katlanabilir elektrikli scooter modeli Tom, Kickstarter üzerinde dikkat çekmeyi başaranlardan.

Tanıtım videosunu yukarıda izleyebileceğiniz elektrikli scooter modeli Tom, Kickstarter bağış platformu üzerinde 8 bin dolarlık ufak hedefini 23 bin dolara taşıdı ve başarıya ulaştı. En az 1.869 euro bağış ile sahibi olunabilen model, oldukça ilgi çekici görünüyor. Yapısı gereği sadece kısa şehir içi yolculuklara odaklanan scooter, alüminyum gövde ve bambu yan paneller gibi yenilenebilir materyaller üzerine kuruluyor. Plastik kullanımının minimumda tutulduğu ürün, katlanabilir gövdesi sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. Ufak lastikleriyle metro gibi toplu taşıma araçlarına giriş ve çıkış konusunda sorun yaşatmayacak bir seçenek olan Tom, verilen teknik bilgilere göre arkaya konumlandırılan 500 watt elektrik motoru ile 45 km/s hıza çıkabiliyor. 30 Nm tork sunan motorunu 750 Wh lityum-iyon pil paketi ile destekleyen model, 3 saat içerisinde şarj edilebiliyor ve yol şartlarına göre 50 km kadar menzil getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu değerler yukarıda da dediğimiz gibi kısa mesafeli günlük yolculuk işleri için fazlasıyla yeterli görünüyor. 20 kg gövde ağırlığı bulunan ve 120 kg’a kadar taşıma kapasitesi açıklanan elektrikli scooter modeli Tom, disk frenler ile durduruluyor ve LED aydınlatmayı da yerleşik olarak sunuyor. USB portu üzerinden akıllı telefonları şarj edebilme yeteneği bulunan ürün, yapılan açıklamaya göre Reinova ve tasarımcı Andrea Strippoli ortaklığında hayat bulmuş. Modelin gövdesine aynı zamanda Torino Politeknik Üniversitesi‘nde görevli bazı tasarımcılar da yardımcı olmuş. Daha önce “ToMove” olarak da geçen scooter için hazırlanan resmi Kickstarter sayfası direkt olarak burada yer alıyor.

Elektrikli scooter modeli Tom yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş