YouTube için ortaya çıkarılan çok ilginç AR özelliği

31 Mayıs 2019 17:00

Dünyanın en büyük video platformu konumunda yer alan YouTube, mobil uygulamasında için ilginç bir özellik sunmaya hazırlanıyor.

Google‘ın sahibi olduğu YouTube, alanında liderliği kimseye bırakmıyor. Sürekli olarak büyüyen platform, altyapısal olarak da gelişmeye devam ediyor. YouTube’un en son Android sürümünde bulunan yeni bir özellik ise, platforma AR yani artırılmış gerçeklik temelli ilginç bir imkanın geldiğini gösteriyor. Bu özellik sayesinde kişilerin bir videoda izlediği ruju, telefonlarının ön kamerası ile direkt olarak uygulama içerisinde deneyebileceği belirtiliyor. Burada AR altyapısı kamera ile kişinin dudaklarını belirliyor ve gerçekçi şekilde sanal olarak ruj sürebiliyor. Süreç elbette ticari olarak anlaşması yapılan ve renk kodu sisteme işlenen rujlar için mümkün oluyor. Bünyesinde inanılmaz sayısıda oldukça popüler makyaj / güzellik odaklı kanal bulunan YouTube, bu yeni imkanıyla özellikle kadınları memnun edecek gibi görünüyor. AR için uzun zamandır çalıştığı bilinen firma, artık yapay zeka sistemlerinin de yardımıyla oldukça “gerçekçi sonuçlar” ortaya koyabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube, çok daha interaktif hale getirilmek isteniyor

Bunun da arkasında ticari nedenler yatıyor. Firma bütün gelirini reklamlar üzerinde kazanıyor ancak bu reklamlar genelde hemen kapatılıyor. Böyle interaktif sistemler ile reklam tarafındaki etkileşimi artırmak istediği görülen firma, gerçekten ilginç sistemler üzerine çalışmalar yapıyor.

İlginizi Çekebilir

YouTube’un yakın zaman önce yatay video desteği kazanan rakibi IGTV

Paylaş