YouTube Kids artık Türkiye’de; işte bilinmesi gerekenler

21 Nisan 2021 10:20

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, çocuklar için uygun bir yer değil. Bu yüzden hayat bulan YouTube Kids, artık Türkiye’de de kullanımda.

YouTube Kids, isminden de anlaşılabileceği üzere direkt olarak çocuklara hitap ediyor. Bu faydalı servis artık resmi kurumların desteğiyle Türkiye’de de görev yapıyor.

Yurt dışında uzun zamandır açık olan Kids için Google, Play Store sayfasında direkt olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Çocuklara özel bir ortam sunmak amacıyla tasarlanan Kids, çocuğunuzun yaratıcılık ve oyun oynama becerilerini geliştirmeye yönelik çeşitli konularda videolardan oluşan bir deneyim sunar. Ebeveynler ile bakıcıların da bu süreçte çocuklara rehberlik etmesini kolaylaştırır.”

Söylendiği kadarıyla YouTube Kids’te sunulan videoların ailelere uygun içerikler olması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Firma bu konuda ise şunları söylüyor:

“İnternetteki en genç kullanıcılarımızı korumak için mühendislik ekibimizin oluşturduğu otomatik filtreler, gerçek kişiler tarafından yapılan incelemeler ve ebeveynlerden aldığımız geri bildirimlerin bir karışımını kullanıyoruz.”

Google Türkiye, yapılan resmi açıklamada belirtildiği üzere 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve STK’larla işbirlikleri çerçevesinde dijital vatandaşlık, çocukların internette güvenliği, dijital ebeveynlik konularında pek çok proje ve program yürütüyor.

Google Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Kuzey, çevrimiçi gerçekleşen YouTube Kids lansmanında konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Bugün, bu alandaki çabalara bir halka daha ekleyerek YouTube Kids’in renkli dünyasını çocuklarımızla buluşturuyoruz.

YouTube Kids uygulamasının, her yaştan çocuğun tüketebileceği çocuk içeriklerinin yanı sıra çeşitli ebeveyn denetimleri ile Türkiye’deki ebeveynlere ve çocuklara uzun süredir bekledikleri daha güvenli aile eğlencesini sunacağına  inanıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube Kids, aileler için oldukça iyi olacak

Çünkü çocuklar artık televizyon değil tabletler üzerinde ve YouTube’da vakit geçiriyor. Ancak YouTube’da çocukların çok kısa sürede yanlış içeriklere / yaşına uygun olmayan içeriklere ulaşma ihtimali bulunuyor.

YouTube Kids ile bu durum tamamen ortadan kalkıyor ve ebeveynler gönül rahatlığıyla çocuklarını platformda tek başına bırakabiliyor.

Kids için Android, iPhone, iPad, Apple TV ve Web uygulamaları bulunuyor. Hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Xiaomi’den çok dikkat çeken konsept

Paylaş