YouTube’a yeni videolar keşfetmeyi kolaylaştıran özellik [Video]

24 Temmuz 2018 10:00

YouTube‘da izleyecek yeni bir şeyler bulamıyorsanız, platform bunu önlemek için yeni bir özellik üzerine çalışıyor.

YouTube, kullanıcılara sayısız içerik üretici ve içerikle zengin bir kütüphane sunuyor. Hemen her platformda olduğu gibi de kullanıcılara izledikleri videolara bağlı olarak öneriler yapıyor. Ancak algoritması ne yazık ki bazen hep aynı içerikler üzerine sıkışmış olabiliyor. Hal böyle olunca önerilerde takip etmek istemediğiniz ya da daha önce gördüğünüz ama ilgilenmediğiniz kanalları görmek zorunda kalabiliyorsunuz. Popüler video platformu şimdi ise yeni bir özellikle bunu değiştirmeye hazırlanıyor. Test edildiği belirtilen özellik ise yabancı olduğumuz bir yenilik değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YouTube’a Keşfet sekmesi geliyor

Platform üzerinden yapılan videolu açıklamayla müjdelenen yeni özelliğin seçili iPhone kullanıcılarının yüzde 1’i tarafından test edildiği kaydedilmiş. Yapılan açıklamaya göre yeni özellik bir Keşfet sekmesi. Bu özelliğin platformun öneri algoritmasına benzediği ancak daha geniş çaplı sonuçlar doğurduğu kaydedilmiş. Yani Keşfet sekmesindeki öneriler yine sizin izleme aktivitenize göre belirleniyor. Ancak yapılan açıklamaya göre örneğin çok fazla teleskoplarla ilgili videolar izliyorsanız Keşfet size üst segment kamera videoları da öneriyor.

Keşfet sekmesinin arayüzünde Trendler sekmesine ulaşabileceğiniz ayrı bir seçenek de bulunuyor. Bunun dışında belli başlı kategoriler ve kullanıcıya göre özelleştirilmiş kategoriler yer alıyor. Yeni özellikle beraber izleyicilerin yeni içerikle buluşmasının yanı sıra, içerik üreticilerinin de yeni izleyicilere ulaşabilmesi hedefleniyor.

Paylaş