Yüzünü göstermeye başlıyor; Skoda Enyaq için dış tasarım detayları

12 Ağustos 2020 16:30

Geçtiğimiz günlerde kokpit dinamikleri paylaşılan Skoda Enyaq, dış tasarım karakteriyle şimdiden kullanıcıların ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Resmi tanıtım etkinliğinin 1 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlana Skoda Enyaq için lansman öncesindeki paylaşımlar devam ediyor. Markanın ilk tamamen elektrikli SUV’si olmaya hazırlanan araç, bu sefer dış tasarım dinamiklerini gösteren render çizimleriyle karşımızda duruyor. Önümüzdeki süreçte aileye eklenecek olan Volkswagen ID.4‘ün kardeşi olarak da nitelendirebileceğimiz Enyaq’ın kendine has çizgileri şimdiden ilgi toplamış durumda. Skoda tarafından yenilikçi ve dinamik bir felsefenin üzerine geliştirilen çizgiler aynı zamanda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Enyaq’ın özellikle sportif ve premium hissiyat yaratan yapısı da bu paylaşımla birlikte kendisini gösteriyor. Aracın 0,27’lik sürtünme katsayısına sahip olduğunu da bu paylaşımla birlikte görüyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Skoda Enyaq için rakamsal verimler

Grubun ortak platformu olarak kullanılan MEB üzerine geliştirilen model, arkadan veya dört tekerlekten çekiş, üç farklı pil boyutu, beş farklı güç versiyonuyla son kullanıcıya ulaştırılacak. Ford Mustang Mach-E’den tanıdık olan bu strateji sayesinde her bütçeden ve ihtiyaçtan kullanıcı kitlesine erişme hedefleniyor. Resmi kaynaklardan paylaşılan son bilgilere göre Enyaq’ın giriş seviyesi modelinde 55 kWh kapasiteli batarya sunulacak. Bununla birlikte 148 PS güç ve 340 kilometreye kadar menzil de bu paketle birlikte kullanıcıları bekliyor. İkinci sırada ise 62 kWh batarya, 180 PS güç ve 390 kilometre menzil kombinasyonu karşımıza çıkacak. Gelişmeleri LOG.com.tr’den takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Skoda Laura; markanın yeni dijital asistanıyla tanışın

Paylaş