120. yıl anısına geldi: “Rolls-Royce Ghost Prism”

12 Mart 2024 19:54

Dünyanın en özel ve lüks otomobillerine imza atan Rolls-Royce, bugün 120. yıl anısına Rolls-Royce Ghost Prism modelini tanıttı.

Rolls-Royce Ghost Prism modelleri hakkında bir açıklama yapan firma şunları aktardı: “120.yıl anısına saygı duruşunda bulunan, sadece yüz yirmi adet üretilecek ‘’Ghost Prism’’ adlı model bugün tanıtıldı. Sanat, moda, tasarım alanlarındaki trendleri belirleyen etkili figürlerin talepleriyle harekete geçirilen temalar sadeliği benimsiyor. Cesur renk darbelerinin birleşimi aracın dış kaplamasında zamansız bir ifade izlenimi yaratıyor.  Lüks evinin yeni modeli, Gunmetal dış boya, Burnout, siyah parlak işlemelerin olduğu dört tonlu renklerle şekilleniyor. Kusursuz döşeme ve elle çizilmiş dış kenarları hatırlatan kombinasyon, birkaç dokunuşla yolcu kabinine kadar uzanıyor. Her biri deri kaplamaya tek tek yerleştirilen 1.040 adet renkli yıldızı barındıran tavan, kabin içini narin ışıkla dolduruyor. Model, Ghost’un lüks sektöründe kendini ifade etme zarafetini vurgulayan en saf tuval olduğunu onaylıyor. Kompozisyondaki otomobillerin özelliği, renk tarzlarının farklı tasarım yeniliklerine esin kaynağı olması.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘’Prism’’ismi sağlam bir form ile parlak, spektral renkler arasındaki kontrasttan geliyor. Spektral renk, ışığın, prizma ya da başka ayıraç tarafından dağıldığı, gökkuşağını oluşturan renkleri ifade eder. Sunulan örnek modelde gri özelinde Gunmetal rengi kullanılmıştır. Markanın stil kodlarına uygun Ghost Prism’in yan profil işçiliği, zanaatkarlar tarafından elle hazırlandı. Derin parlak siyah kaplama, on adımlı özenli bir süreçten geçti. Dört kat boya uygulandıktan sonra 16 saat boyunca el ile parlatıldı. Renk paletindeki nüanslı karışımlar, Turchese, Mandarin, Forge Yellow veya Phoenix Red olmak üzere dört dış vurgu seçeneğiyle sergileniyor. Müşteriler, iç mekân takımlarına neredeyse sınırsız sayıda özel renk seçeneği atayabiliyor.”

Gücünü 6.75-litrelik çift turbo destekli V12 motordan alan araç, 563 beygir güç ve 860 Nm tork getiriyor. 0’dan 100 km/s hıza 4,6 saniyede çıkabilen yani oldukça seri bir seçenek olan Ghost Prism, 2.5 ton ağırlığında. Aracın fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmıyor ancak elbette milyonluk bir makine karşımızda yer alıyor.

Rolls-Royce Ghost Prism yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş