16 inç MacBook Pro hakkında ortaya çıkan yeni bilgi

06 Ekim 2019 10:00

Teknoloji devi Apple, uzun süredir bir 16 inç MacBook Pro modeli tasarlıyor. İşte bu model hakkında yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

16 inç MacBook Pro modeli merakla bekleniyor. Bu modelin uzun süredir inceltilen çerçeveler ile 15 inç MacBook Pro‘lar ile aynı gövde boyutunda karşımıza çıkacağı söyleniyor. Gücünü Intel’in 9. nesil Coffee Lake-H işlemcilerinden alacak ve burada 8 çekirdeğe kadar özelleştirme imkanı sunacak denilen model, OLED değil TFT LCD ekran üzerine kuruluyor. LG Display üretimi ekranda 3072×1829 piksel çözünürlük sunacak dizüstü bilgisayarın, yenilenmiş bir klavye ile yolda olduğu biliniyor. Burada mevcut Butterfly mekanizmalı klavyelerde yaşanan sorunlar nedeniyle geleneksel bir klavye yapısı benimseyecek Apple, yeni bilgilere göreyse dizüstünü 96W USB-C şarj cihazı ile satışa sunacak. Mevcut 87W USB-C şarj adaptörü ile aynı boyutta olacak denilen cihaz, modeli hızlı şekilde şarj edecek ve donanımı yük altında rahatlıkla destekleyebilecek gibi görünüyor. A2166 koduyla görülen adaptör, MacBook Pro ‘nun gerçekten çok yakında olduğuna işaret ediyor. Eğer doğruysa cihaz ay sonunda resmen tanıtılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

16 inç Apple MacBook Pro yanında başka neler gelecek?

Eğer doğru çıkarsa ay sonunda karşımıza üç arka kameralı yeni iPad Pro modelleri ve AirPods 3 de çıkarılabilir. Ayrıca bu etkinlik ile firmanın Mac Pro ve Pro Display XDR monitörün satış tarihi de vermesi bekleniyor. Bu ürünlerin satışa çıkması çok uzun zamandır bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Firmanın en yeni ürünleri

Paylaş