200 megapiksel kameralı Nokia N73 yolda olabilir

11 Mayıs 2022 09:59

HMD Global altında yer alan Nokia markası amiral gemisi pazarını bırakmak istemiyor. 200 megapiksel kameralı Nokia N73 iddiası gündemde.

Samsung ISOCELL HP1, firmanın 200 megapiksel çözünürlükteki ilk akıllı telefonlara özel kamera sensörüydü. Bu sensör maalesef henüz bir akıllı telefona giriş yapmadı. Ancak bu durum donanımın rafa kaldırıldığı anlamına gelmiyor. Hatta sızıntılara göre HP1 üzerine kurulan yani 200 megapiksel ana kameraya sahip bir Nokia N73 modeli yolda bulunuyor. Bir amiral gemisi olacak ve bu açıdan yüksek ihtimalle Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemci üzerine kurulacak telefon, henüz bir tasarım sızıntısının merkezinde yer almıyor. Aynı şekilde telefon hakkında başka bilgimiz de bulunmuyor. Ancak bazı kaynaklar telefonun arkasında toplam beş farklı kameranın bir araya geleceğini iddia ediyor. Daha önce de çoklu kamera kullanan ve bundan başarısızlığa uğrayan Nokia, bu sefer başarıya ulaşabilir.

Bu arada Samsung ISOCELL HP2 adını atlayarak ISOCELL HP3‘e geçiş yapıyor ve dün ortaya çıkanlara göre bu sensörün geliştirme çalışmaları tamamlandı. Hatta sensör için üretim çalışmalarına başladığı aktarılan Samsung, bu sensörü ile olarak Galaxy S23 ailesinde kullanacak tahmini yapılıyor. HP1 gibi 200 megapiksel çözünürlük sunacak bu yeni sensörün, nasıl iyileştirmeler taşıdığı henüz tam olarak bilinmiyor.

Daha önce konuşan kaynaklara göre akıllı telefon sektörü 2022 yılında 200 megapiksel ana kameraya sahip telefonlar görecek. Kaynağa göre bu konuda ilk adımı Motorola atacak. 2022’nin ikinci yarısında ise Xiaomi imzalı bir 200 megapiksel kameraya sahip akıllı telefon lanse edilecek. Sürece Nokia’nın tam olarak ne zaman gireceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha önce de söylediğimiz gibi görüntüleme alanında daha yüksek megapiksel daha yüksek fotoğraf kalitesi anlamına gelmiyor. Ancak gelişen yapay zekâ teknolojileri sayesinde artık telefonlar yüksek çözünürlüğü işleyerek ve çoğu zaman çözünürlüğü düşürerek oldukça iyi sonuçlar yani çıktılar verebiliyor.

Not: Görsel temsilidir.

Nokia N73 serisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş